Zašto žene glume orgazam?

Foto: Myla

IAKO ga dokazano glume i muškarci, žene ipak to rade češće.

A prema jednom nedavnom istraživanju, to radi čak 60 posto žena. Nas je zanimalo zašto, a većina odgovora uključivala je jednu od ovih stvari.

1. "Spavalo mi se"

"Ponekad odglumim orgazam, jer sam jako umorna, no on ne odustaje pa ga ne želim svaki put razočarati. Ovako su svi zadovoljni: on akcijom, a ja činjenicom da ću brže ići spavati."

2. "Ne želim ga povrijediti"

"Ponekad jednostavno ne mogu doživjeti orgazam, bilo da se radi o anksioznosti, stresu, umoru i slično, no ne želim da on misli kako je to zbog njega. Pa da se ne moram objašnjavati, tada rađe odglumim. I uglavnom nemam problem s tim što ga nisam doživjela, jer sve što želim na takve dane je njegov zagrljaj za što brži san.

3. "Htjela sam da seks što prije završi"

"A ovo je bio najbrži način da se to dogodi i da ga ne povrijedim."

4. "Bio je to već treći put"

"Treći put sam odglumila orgazam, samo zato što sam ga već postigla dva puta prije toga i više jednostavno nisam mogla. No, kod njega to nije bio slučaj, a htjela sam izbjeći bilo kakav razgovor o tome je li problem u njemu. Nakon dva puta, očito nije, no znate kakvi su muškarci. Što ne zna, to ga ne boli."

5. "Željela sam mu se svidjeti"

"To je bilo u mlađim danima, kada sam se osjećala dobro u vlastitoj koži, samo kada bi se sviđala muškarcima, odnosno kada bi me oni voljeli, jer sam im u svemu udovoljavala. Sada je situacija sasvim drugačija."

6. "Htjela sam samo njega zadovoljiti"

"Bilo mi je važno samo da je njemu dobro, a u takvim situacijama je teško razmišljati o vlastitom zadovoljstvu. Sada mi to više ne pada na pamet. Moje je zadovoljstvo jednako važno, ako ne i važnije."