"Zelena božica": Recept za rižoto s avokadom koji neće naštetiti tvojoj figuri

Foto: 123 rf

ČAROBNI avokado obožavaju pobornici zdrave prehrane i to s dobrim razlogom.


Bogat je vitaminima A, C, D i B12, sadrži kalcij, željezo i magnezij te dijetna vlakna i neazsićene masne kiseline.

Dobar je izvor folne kiseline zbog čega je izvrstan za trudnice i žene koje žele ostati trudne, a dobar je za naše zdravlje, figuru i kožu.

Ako redovito uživaš u avokadu i više ne znaš na koji bi ga način pripremila, predlažemo da isprobaš recept za ovaj ukusni zeleni rižoto pod nazivom "Zelena božica", koji smo posudili od "Food Networka".

Za pripremu je dovoljno samo 25 minuta!

Sastojci:

125 grama basmati riže (možete koristiti i običnu ako želite)

1 avokado (oljušten i narezan)

šaka svježeg lišća bosiljka

sok jednog limuna

3 velike žlice maslinova ulja

60 ml vode

2 prstohvata papra

2 prstohvata soli

Postupak:

1. Skuhaj rižu prema uputama na pakiranju

2. Skloni je s vatre i pusti da se ohladi 10-ak minuta

3. Za to vrijeme u blenderu izmiksaj avocado, svježi bosiljak, sok jednog limuna, ulje, papar i sol te 60 ml vode. Miješaj dok ne dobiješ glatku kremu, a po potrebi dodaj još soli i papra

4. Polako ubaci smjesu preko riže, mješajući rižu vilicom, dok se sve lijepo ne izmiješa

5. Kušaj i po potrebi dodaj još začina te zatim serviraj