Znanost kaže da postoje samo 3 načina kako da upoznate "onog pravog"

Foto: Moikana

SOLO ste i tražite pravu ljubav? Novo istraživanje sugerira kako bi mogli biti u potrazi na krivom mjestu.

Istraživanje je provedeno na Sveučilištu Stanford, a pritom su se koristili podaci i grafikoni s online stranica za upoznavanje iz cijeloga svijeta. Nakon detaljne analize, iskočio je jedan vrlo jasni podatak: način na koji upoznajemo romantične partnere drastično se mijenja.
 
Naime, nekada su se parovi upoznavali na različiti načine - u školama, u uredima i crkvama, dok danas postoje samo tri vodeća mjesta, gdje ćete najvjerojatnije upoznati partnera. Točnije, istraživanje je sastavilo listu tri najbolja i dva najgora načina suvremenog upoznavanja, a rezultati su i više nego zanimljiviji.
 
3 najbolja načina:
 
1. Online
 
Kada su istraživači istraživali način upoznavanja američkih heteroseksualnih parova, u razdoblju od 1940. do 2009. godine, ne čudi previše kako su online dating servisi bili u najvećem porastu. Iako je sada 2016. godina, pojavom popularne stranice Tinder, vjerujemo kako su te brojke sada još veće.

2. Putem zajedničkih prijatelja
 
Većina parova još uvijek se upoznava preko zajedničkih prijatelja, no ovaj trend se drastično mijenja. Naime, u posljednja dva desetljeća došlo je do velikog pada broja ljubavnih sastanaka preko prijatelja, a razlog je taj što sve manje ljudi želi da im se netko namješta.
 
3. U baru ili restoranu
 
Upoznavanje budućeg partnera tijekom noćnog izlaska, zapravo je drugi najpopularniji način. Ovaj trend je također u porastu, što ukazuje na to da je uz online dating, jedan od najboljih načina upoznavanja muškarca iz snova, preko koktela ili ukusnog obroka.

2 najgora načina upoznavanja:
 
1. Na poslu
 
90-ih godina prošloga stoljeća, ovo je bio drugi po redu najpopularniji način upoznavanja partnera. No, u današnje doba, romanse na radnom mjestu nisu toliko popularne, unatoč izuzecima, a i ljubavni stručnjaci upozoravaju kako je ipak pametnije pronaći nekoga izvan radnog mjesta.
 
2. Na fakultetu
 
Šanse za pronalaženje idealnog partnera na fakultetu također se smanjuju, i to još od 1940. godine. Možda zato što su svi na Tinderu...
 
Što kažete na rezultate?