Znate li da to radite? Načini na koje mu pokazujete da ga ne poštujete

Foto: Reserved
 
MOŽDA to niste htjeli, ali ste ipak napravili.
 
1. Vi donosite baš sve odluke
 
Možda ste vi bolji u donošenju nekih odluka, no on i dalje želi da se njegov glas čuje, a ne da se osjeća kao da njegovo mišljenje nije važno.
 
2. Stalno ga kritizirate
 
Naravno da će biti trenutaka kada se nećete slagati s njim ili misliti da nešto znate bolje od njega. No, trebate naučiti kako dati konstruktivnu kritiku, bez da se on osjeća loše nakon nje. To, među ostalim, znači da ga baš nikada ne bi trebali kritizirati pred drugima.
 
3. Nikada mu ne govorite koliko ste ponosni na njega
 
Trebali biste ga bodriti i pokazati da ste ponosni na njega. Osim ako ga ne želite otjerati. U tom slučaju, samo se nastavite ponašati kao dosad.
 
4. Prekidate ga u pola rečenice
 
Ništa ne govori "ne zanima me što imaš za reći", kao takvo ometanje. Također, to vrijedi i za činjenicu da mu upadate sa svojim problemima, dok on radi nešto svoje, zahtijevajući pozornost u nezgodnom trenutku. Poštujte njegovo vrijeme.
 
5. Zbijate neprimjerene šale
 
Ako vaše šale u posljednje vrijeme imaju tendenciju prikazivati vašeg partnera u lošem svjetlu, on će i sam početi vjerovati u to, i vjerujte nam, više ih uopće neće smatrati smiješnima. 
 
6. Sarkastični ton
 
Dobro znate na koji mislimo. Onaj sarkastični ton, koji vrišti "ti si užasan, a ja tako super", čak i ako zapravo govorite o ljubavi i ostalim lijepim stvarima. A kada ga koristite svaki dan, on može biti opasniji nego što mislite.