Znate li da u kuhinji imate sastojak koji može pomladiti vašu kožu?

Foto: Instagram

LIJEPO lice zapravo je svako pravilno njegovano lice.

Iako na tržištu postoje razni proizvodi, s raznim namjenama, koje žene rado koriste, brojne namirnice iz vaše kuhinje, također vam mogu pomoći u njezi kože.

Danas vam otkrivamo namirnicu, za koju možda niste znali kako brzo i efikasno rješava brojne probleme s kožom, kao što su suha koža, akne, proširene pore ili mrlje.

Radi se o jabučnom octu, čiji je pH vrlo sličan ljudskoj koži, a upravo ta svojstva imaju moć smiriti i obnoviti kožu pa ga stručnjaci uspoređuju s prirodnim tonikom, koji vam pomaže u čišćenju lica i rješavanju akni, jer djeluje protuupalno. Namažite malu količinu na lice te dobro isperite.

Imate li problem s mrljama na licu i koži, AHA kiseline u jabučnom octu nježno uklanjaju mrtve stanice kože. Redovnom upotrebom, nakon određenog vremena, primijetit ćete razliku, a on je i jednako učinkovit kod staračkih pjega.

Samo umočite vatu ili gazu u ocat te nanesite direktno na područje na kojem se nalaze mrlje. Ostavite da djeluje 30 minuta, a za najbolje rezultate postupak ponavljajte dva puta dnevno, idućih 6 tjedana.

Jabučni ocat odličan je i za smanjivanje pora, ali i poticanje cirkulacije te zatezanje lica. Pomiješajte pola čaša vode i pola čaše octa te dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. Vatom nanesite smjesu na kožu te ostavite tako 2-3 minute, a zatim temeljito isperite mlakom vodom.

Ponovno, za najbolje rezultate, ponavljajte postupak dva puta dnevno.