5 obaveznih proizvoda za obnovu kose nakon ljetovanja

Foto: Instagram, Notino.hr, Douglas.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LJETO je možda vaše omiljeno doba godine, a uživanje na plaži, u moru ili bazenu vaša najdraža ljetna aktivnosti. No ono može biti prilično štetno za vašu kosu. Stoga je bitno ne zanemariti njegu kose kako na ljetovanju tako i po povratku s odmora. 

Nakon vremena provedenog na moru, kosa pod utjecajem sunca, mora ili klora često postane suha, bez sjaja i oštećena. Doznajte kako da njegujete svoju kosu nakon ljetovanja te koje proizvode možete koristiti da biste oživjeli vašu kosu i vratili joj sjaj te je učinili zdravom. 

Šamponi za dubinsko čišćenje

Šampone za dubinsko čišćenje kose trebali biste koristiti nakon svakog kupanja u moru ili bazenu, ali ako ste zaboravili ili ga niste ponijeli nije kasno da ga krenete koristiti i po povratku. Šampon za detoksikaciju koji stimulira vlasište i uklanja naslage je ključan za obnovu vlasišta. Neki šamponi za dubinsko čišćenje jako su snažni te ih koristite samo jednom tjedno ili po potrebi.

Naš izbor je Bumble&Bumble Sunday šampon koji učinkovito čisti vlasište, temeljito pere kosu i vraća joj prirodnu ljepotu. Možete ga kupiti na Notino.hr stranici, a dolazi u pakiranjima od 60 ml (97.70 kuna) odnosno 250 ml (164 kune). 

Hidratantne maske za kosu

Većina stručnjaka slaže se da je hranjiva maska ​​za kosu koja se nanosi jednom tjedno kod kuće dovoljna da dovede kosu u dobro stanje. Jason Collier, glavni frizer Victorije Beckham kaže: "Za zdravu kosu nakon godišnjih odmora ključna je prehrana i oporavak. Koristite tretman prije šamponiranja i hranjivu masku nekoliko tjedana nakon putovanja". 

Imamo dvije preporuke odličnih maski za kosu, Aussie SOS Supercharged RepairL’Oréal Professionnel Serie Expert Metal Detox. Aussie maska intenzivno hidratizira i regenerira kosu cijelom duljinom, dolazi u pakiranju od 450 ml i košta 59.90 kuna. L'Oreal Detox maska idealna je za dubinsku njegu za obojenu i oštećenu kosu te dolazi u pakiranjima od 250 ml (167.50 kuna) i 500 ml (207 kuna).

Ulje za kosu

Ulja za kosu su odličan proizvod koji dubinski njeguju, hidratiziraju i štite kosu. Mogu se koristiti prije šamponiranja, na vlažnu kosu bez ispiranja ili kao noćni tretman. Naš izbor je Aveda Nutriplenish regenerirajuće ulje za kosu koji je veganski proizvod i u sebi ne sadrži silikone. Dolazi u pakiranju od 30 ml (251.90 kuna). 

Serumi za kosu

Vjerujemo da ste čuli za serume za kožu lica, ali postoje i oni namijenjeni kosi. Tako postoje serumi koji se koriste za poticanje rasta kose, oni koji su namijenjeni kovrčavoj kosi, ali i oni koji pomažu suhoj i ispucaloj kosi nakon ljeta. Nakon povratka s ljetovanja idealni su serumi koji dubinski hrane kosu, ali i štite od vanjskih utjecaja. Naš izbor je The Ordinary MultiPeptide Density Serum.

Ovaj serum ima koncentriranu formulu dizajniranu za zdravlje kose da bi izgleda snažnije, gušće, punije i zdravije. Dolazi u pakiranju od 60 ml (145 kuna). Možete ga kupiti putem Douglas internet trgovine

Proizvodi za zaštitu od topline

Ljetne frizure ponekada zahtijevaju fen, uvijače ili peglu. No nakon izlaganja suncu i već uzrokovane štete najbolje je izbjegavati toplinski uređaje neko vrijeme. Ako pak nikako ne možete bez njih obavezno koristite sredstva za zaštitu od topline prije feniranja, kovrčanja ili izravnavanja kose.  

Poznati frizer slavnih Alex Brown kaže da sredstva za zaštitu od topline mogu poboljšati teksturu kose: "Sredstva za zaštitu od topline djeluju kao zaštitna barijera između vaše kose i vrućeg alata, štiteći je od spaljivanja i isušivanja. Sredstvo za zaštitu od topline pomoći će zagladiti kutikulu i učiniti kosu sjajnom i zdravom".

Naš izbor su John Frieda Detox & Repair sprej za kosu iscrpljenu toplinskim oblikovanjem i Kerastase Nutritive Nectar Thermique hranjivo termo zaštitno mlijeko za zaglađivanje za suhu kosu. Oba proizvoda možete kupiti na Notino.hr stranici i to John Frieda sprej u pakiranju od 200 ml (71.70 kuna) i Kerastase Nectar Thermique u pakiranju od 150 ml (243.60 kuna). 

 

Pročitajte više