Ako planirate kupiti Xbox Series X, učinite to što prije: Microsoft podiže cijene

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO ste zainteresirani za kupnju Xbox Series X konzole, bilo bi pametno da to učinite što prije.

Microsoft povećava svoje cijene Xboxa Series X u većini zemalja u kolovozu, osim u SAD-u, Japanu, Čileu, Brazilu i Kolumbiji. Proizvođač Xboxa također povećava mjesečne cijene svojih pretplata na Xbox Game Passu i Xbox Game Passu Ultimate prvi put.

Počevši od 1. kolovoza, Xbox Series X koštat će 550 € (4143.98 kn) u većini europskih zemalja. Cijene Xboxa Series S ostaju iste na svim tržištima.

"Držali smo se naših cijena za konzole dugi niz godina i prilagodili smo cijene kako bi odražavale konkurentske uvjete na svakom tržištu", rekao je šef komunikacije Xboxa Kari Perez za The Verge. "Ove prilagodbe cijena Game Passa nisu povezane s Activision Blizzard ugovorom i namijenjene su usklađivanju s lokalnim tržišnim uvjetima", nadodao je.

Xbox Game Pass poskupljuje za jedan euro

Osim poskupljenja konzole, od 6. srpnja ove godine za nove pretplatnike poskupit će i osnovni i Ultimate paket Game Passa za Xbox konzole. Osnovni Xbox Game Pass narasti će za jedan euro na europskom tržištu, pa će koštati 10.99 eura. Xbox Game Pass Ultimate poskupjet će za dva eura te će ubuduće koštati 14.99 eura. Oni koji trenutno imaju aktivnu pretplatu, poskupljenje će osjetiti od 13. kolovoza.

Povećanje cijena Xbox Game Passa utjecat će na većinu tržišta, s izuzetkom Norveške, Čilea, Danske, Švicarske i Saudijske Arabije gdje će cijene ostati iste. 

Cijena PC Game Passa (9.99 eura), jedinog koji je dostupan na našem tržištu, za sada ostaje ista.

Pročitajte više