Android 15 će uvesti opciju prisilne aktivacije tamnog načina rada

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BUDUĆI da ljudi zaista jako vole tamni način rada u aplikacijama, neki su operativni sustavi uveli sistemsku podršku za tamni način rada. Android je to uveo još u Androidu 10, a većina popularnih aplikacija ima tamnu temu koja slijedi sistem. To se ne odnosi na sve aplikacije, a zahvaljujući novoj značajki u nadolazećem ažuriranju Androida 15, to više neće biti problem.

Nekim bi korisnicima ova opcija mogla biti dostupna već sljedeći mjesec

U ažuriranju Androida 14 QPR2 Beta 2 koje je objavljeno u siječnju, Google je u postavke stavio novi prekidač "učini sve aplikacije tamnima". Taj prekidač bi trebao prisilno potamniti aplikacije koje same nemaju tu mogućnost, piše Android Authority.

Novi prekidač ne narušava kvalitetu prikaza. Kako je opcija još uvijek skrivena, ali postoji, za očekivati je da će biti dostupna korisnicima u sljedećem ažuriranju Androida 15 bete, a potom i šire dostupna korisnicima kroz službeni Android 15. Nova beta bi trebala biti lansirana sljedeći mjesec tijekom Google I/O događaja.

Pročitajte više