Stiže dobra vijest za korisnike Android mobitela

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOOGLE već nekoliko mjeseci isprobava nove značajke kojima će unaprijediti svoj Android sustav, uključujući bolje mogućnosti personalizacije. Najnovija beta verzija pokazala je kako se testiraju još neke novosti, a među njima je od mnogih toplo dočekan redizajn korisničkog sučelja Google Kontakti.

Urednije i jednostavnije sučelje

Ova je aplikacija zadana za pohranu i organizaciju kontakata na većini mobitela koje pokreće Android, a mnogi su primijetili kako je sučelje pomalo nezgrapno i neinstinktivno. Stoga stranica za dodavanje i uređenje kontakata dobiva novi, pojednostavljeni izgled, piše Android Police.

Trenutno sučelje pojavljuje se nakon što dotaknete plutajući znak plus u aplikaciji Kontakti. Zatim se otvara sučelje s velikim pravokutnim tekstualnim poljima i padajućim izbornicima.

U novoj verziji, koja je zasad dostupna putem APK Mirrora, dizajn ima gumbe u obliku pilula, a kad prvi put dodajete kontakt, naglašena su četiri najvažnija polja: ime, prezime, tvrtka i telefonski broj. Niže su istaknuti gumbi za dodavanje drugih informacija poput e-maila, datuma, adresa i oznaka.

Na dnu postoji i opcija dodavanja informacija poput drugog imena, fonetskog izgovora, nadimka, titule, web stranice i drugoga. Konačno, kontakte ćete moći odmah dodati u omiljene dodirom simbola zvjezdice, a ne kasnije kao što se to trenutno radi.

Pročitajte više