Apple izdao upozorenje: Izbjegavajte puniti iPhone dok spavate

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PAMETNI TELEFONI mnogima su u današnje vrijeme neizostavan dio života, a praksa punjenja uređaja preko noći postala je norma. Nudi pogodnost započinjanja dana s punom baterijom, što mnogima olakšava život. No Apple kupcima iPhonea savjetuje drugačije. 

Apple kaže da treba izbjegavati punjenje njihovog uređaja dok spavate, posebno ističe da nije dobro ostaviti ga ispod deke ili jastuka dok je priključen na punjač. Očigledno je veliki problem protok zraka jer bi punjač trebao biti u "dobro prozračenom prostoru kada se koristi ili puni" kako bi se izbjeglo pregrijavanje i rizik od požara.

Glavna poruka tehnološke tvrtke je sljedeća: "Nemojte spavati na uređaju, adapteru za struju ili bežičnom punjaču ili ga stavljati ispod deke, jastuka ili svog tijela kada je spojen na izvor napajanja", prenosi LAD Bible. 

Podijelili su nekoliko savjeta o sigurnom punjenju

Umjesto toga, savjetuju: "Držite svoj iPhone, adapter za struju i bilo koji bežični punjač u dobro prozračenom prostoru tijekom upotrebe ili punjenja." Zaključuju: "Budite posebno oprezni ako imate fizičko stanje koje utječe na vašu sposobnost otkrivanja topline."

Ali tu nije kraj njihovim savjetima jer su podijelili još nekoliko savjeta o sigurnom punjenju, uključujući korištenje kabela za punjenje koji dolazi s telefonom i Apple USB adaptera za napajanje koji se može kupiti zasebno.

Izgubili ste originalni punjač? Apple savjetuje zamjenu s Made for iPhone punjačem ili kabelom i strujnim adapterima treće strane koji su "usklađeni s USB-om 2.0 ili novijim". Također bi trebao imati "važeće državne propise i međunarodne i regionalne sigurnosne standarde". 

Također, tvrtka savjetuje punjenje telefona licem prema gore, izbjegavanje oštećenih kabela ili punjača i izbjegavanje vlage, metalnih kućišta i metalnih stranih predmeta koji dodiruju punjač a mogu dovesti do "požara, strujnog udara, ozljeda ili oštećenja iPhonea ili druge imovine".

Pročitajte više