Apple možda planira iznenađujuću najavu iMaca u listopadu

Foto: Shutterstock (na fotki nisu računala o kojima je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U POSLJEDNJEM izdanju svog biltena Power On Mark Gurman iz Bloomberga danas je izvijestio da Apple planira najaviti nove Macove 30. ili 31. listopada. Najave bi trebale uključivati ​​ažurirani iMac, a moguće i više MacBook Pro modela. 

>> Pala je prodaja MacBookova

24-inčni iMac debitirao je u proljeće 2021. s osvježenim dizajnom i M1 čipom. On, naravno, treba biti ažuriran iako nije jasno je li Apple spreman lansirati M3 generaciju ili će novi iMac jednostavno sadržavati M2 čipove. Gurman je više puta rekao da će Appleov sljedeći iMac preskočiti M2 i umjesto njega imati M3 čip, ali u ovom biltenu nije spomenuo koji će čip novi uređaj sadržavati.

Novi uređaji trebali bi prema Bloombergu biti najavljeni 30. ili 31. listopada

Gurman je također primijetio da maloprodajnim trgovinama Apple trenutno nedostaje ‌iMac‌ova, 13-inčnih MacBook Pro prijenosnika i 14 i 16-inčnih MacBook Pro prijenosnika, a mnoge sadašnje konfiguracije neće biti isporučene do sredine studenog, za što on vjeruje da je "jasan znak da će se nešto dogoditi" u vezi s ta tri uređaja.

No iako su trenutni M2 Pro i ‌M2‌ Max 14-inčni i 16-inčni MacBook Pro modeli lansirani u siječnju, Gurman smatra da bi "dodatno ažuriranje iste godine bilo neobično, ali ne i nezamislivo".

>> Apple je upravo predstavio jeftiniji Apple Pencil s USB-C priključkom

Gurman vjeruje da će se nadolazeća najava Macova održati u ponedjeljak, 30. listopada, ili utorak, 31. listopada, nakon čega će uslijediti Appleovi rezultati tromjesečne zarade u četvrtak, 2. studenog. Ne očekuje da će neki od novih Mac računala sadržavati velike promjene osim novih procesora, ali smatra da bi moglo doći do manjih poboljšanja zaslona.

Gurman je također ponovio da MacBook Air modeli sljedeće generacije s M3 čipovima neće biti lansirani do početka 2024. i da je veća Pro verzija ‌iMaca‌ s 32-inčnim zaslonom i novim dizajnom predložena za kraj 2024. ili 2025. 

Pročitajte više