Apple navodno obustavlja proizvodnju FineWoven dodataka, evo zašto

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROŠLE godine, na jesen, Apple je lansirao svoje FineWoven maske za iPhone i remene za Apple Watch, predstavljajući ih kao ekološki prihvatljive alternative. Međutim, ovaj materijal nije se svidio kupcima, koji su se često žalili na njegovu sklonost privlačenju prljavštine, nedostatak izdržljivosti i sklonost ogrebotinama.

Nedavno je čak i Amazon počeo stavljati oznake upozorenja na ovaj proizvod zbog učestalih povrata, a recenzije FineWoven maski na Amazonu su podijeljene. Dok neki izražavaju zadovoljstvo, drugi ističu kako se radi o jednom od najlošijih proizvoda Applea, što je u skladu s čestim povratima.

Materijal nije uspio zamijeniti kožnu liniju

Izgleda da FineWoven jednostavno nije dorastao kvaliteti kožne linije koju je trebao zamijeniti, pokazavši se kao manje otporan materijal, koji je, vrijedi istaknuti, zadržao visoku cijenu. No, izgleda da je i Apple prepoznao problem s ovim materijalom.

Naime, kako prenosi 9to5Mac, korisnik Twittera Kosutami tvrdi da Apple planira zatvoriti proizvodne linije za FineWoven i usmjeriti svoje napore u alternative. Koje točno, za sada nije poznato, ali prema ovom leakeru, Apple se neće vraćati koži. 

Ostaje vidjeti hoće li Apple zaista odustati od FineWovena i koji će ga ekološki materijal zamijeniti. Vjerojatno će biti potrebno pričekati lansiranje novog Apple Watcha i iPhonea 16 jer će tada tvrtka sigurno predstaviti osvježenu ponudu maski, remena za satove i druge dodatke. 

Pročitajte više