Apple će navodno masovno proizvoditi sklopivi MacBook 2025. i sklopivi iPhone 2026.

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE već neko vrijeme priprema teren za svoj sklopivi pametni telefon. Još 2017. godine podnijeli su patent za ovu inovaciju. Iako su kružile glasine da su naišli na probleme u razvoju, nedavno objavljene informacije govore suprotno - tvrtka planira pokrenuti masovnu proizvodnju sklopivog uređaja od 20.3 inča u drugoj polovici 2025. godine, dok se sklopivi iPhone očekuje 2026.

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo je ranije izvijestio o Appleovom radu na 20.3-inčnom sklopivom MacBooku, s planiranim izlaskom negdje 2027. godine. Analitičar Ross Young je također izvijestio o razvoju 20-inčnog sklopivog hibridnog uređaja, koji bi trebao biti objavljen 2026. ili 2027. godine. Mark Gurman iz Bloomberga također je spomenuo da Apple "istražuje sklopivi hibridni MacBook/iPad s dva ekrana."

Apple navodno istražuje dvije veličine zaslona za sklopivi iPhone

Kako prenosi 9to5mac, najnovije izvješće analitičara Haitong International Securities, Jeffa Pua, navodi da će Apple započeti masovnu proizvodnju 20.3-inčnog sklopivog uređaja krajem 2025., a zatim slijedi sklopivi iPhone krajem 2026.

Pu navodi da bi Appleov sklopivi uređaj predstavljao "novu liniju za Apple" usmjerenu prema "ultra-high-end tržištu". Navodno, Apple istražuje dvije veličine zaslona za sklopivi iPhone: 7.9 inča i 8.3 inča.

Pročitajte više