Apple planira lansirati svoj najveći iMac ikada

Ilustracija: Shutterstock (na fotki nije iMac o kojem je riječ u tekstu, već iMac Pro)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OTKAKO je Apple povukao 27-inčni iMac nakon lansiranja Mac Studija i Studio Displaya prošle godine, san o novom iMacu sa zaslonom većim od 24 inča je propao. No godinu dana kasnije postoji nova nada.

Prema najnovijem newsletteru Power On Marka Gurmana, Apple nije zaboravio na iMac, koji još uvijek ima M1 čip i nije ažuriran više od dvije godine. Gurman izvještava da Apple priprema dva nova 24-inčna iMaca za puštanje u prodaju krajem 2023. ili početkom 2024., prenosi Macworld.

"Apple provodi rane radove na iMacu sa zaslonom većim od 30 inča"

Ti će modeli navodno imati isti dizajn kao i trenutni te vjerojatno M3 procesore s drugim malim nadogradnjama, primjerice Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3. Uz te modele, Gurman izvještava da Apple "također provodi rane radove na iMacu sa zaslonom većim od 30 inča".

To ne bi bio samo najveći iMac ikad napravljen, nego bi bio konkurent najvećem zaslonu koji je Apple ikada isporučio, 32-inčnom Pro Display XDR-u. Gurman ne nudi nikakve pojedinosti o tome što bi iMac s velikim zaslonom mogao imati, ali vjerojatno će biti bliži iMac Pro modelu.

Ovisno o tome kada bude lansiran, mogao bi imati M3 Pro procesor s 5K zaslonom, Space Grey vanjštinu i viši rang pohrane te par opcija za RAM. Apple je ukinuo iMac Pro u ožujku 2021. nakon otprilike tri godine prodaje.

Prema Gurmanu, osim novih 24-inčnih iMaca i iPhone 15 linije koja stiže ove jeseni, bit će predstavljena i dva modela Apple Watcha Series 9 i ažurirana verzija Ultra satova. "Postoji i nekoliko proizvoda u ranom razvoju, uključujući verziju treće generacije AirPods Pro slušalica i novu kućnu opremu kao što su pametni zasloni i Apple TV set-top box s poboljšanim specifikacijama", napisao je u svom newsletteru.

Pročitajte više