Apple želi transformirati iPhone pomoću generativne umjetne inteligencije

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je obratio pozornost na porast ChatGPT-ja, Google Barda i drugih sličnih alata. Tvrtka je objavila oglase za 28 radnih mjesta u području umjetne inteligencije, što daje jasnu naznaku da je Apple spreman ulagati u ovu tehnologiju.

Kako je primijetio 9to5Mac, jedan od oglasa je za inženjera istraživanja vizualnog generativnog modeliranja. Ta osoba će biti dio "skupine koja će oblikovati način na koji generativne AI tehnologije transformiraju Appleove mobilne računalne platforme", stoji u opisu.

Nije jasno što ti poslovi točno znače za korisnike, ali broj radnih mjesta koja su sada otvorena i jezik koji se koristi u njihovim opisima upućuju na to da Apple vrlo ozbiljno shvaća generativnu umjetnu inteligenciju, piše Tech Radar.

Naravno, u Appleove proizvode već je ugrađeno mnogo umjetne inteligencije - bilo da se radi o pronalaženju fotografija vaše mačke ili prepoznavanju glasovnih naredbi kod Siri - ali čini se da se sada radi o sasvim novoj razini u smislu onoga za što je AI sposoban.

Tvrtka je objavila oglase za 28 radnih mjesta u području umjetne inteligencije

Nedavna izvješća sugeriraju da Apple zna da zaostaje za OpenAI-jem, Microsoftom i Googleom u utrci za AI. Izvršni direktor Applea Tim Cook javno je rekao da su nedavni pomaci u generativnoj umjetnoj inteligenciji "vrlo zanimljivi", ali je također naveo da će Apple djelovati "namjerno i promišljeno" u svom pristupu tehnologiji.

Možete i sami pretraživati ​​poslove vezane uz umjetnu inteligenciju u Appleu te vidjeti da pokrivaju niz različitih područja. Kao što je očekivano, potrebno vam je mnogo talenta, iskustva i strasti da biste ispunili zahtjeve za jedno od ovih radnih mjesta.

U oglasima se spominju "sljedeća generacija sposobnosti razumijevanja prirodnog jezika kod Siri" i "glavni pomak AI tehnologija koji vodi revoluciju u interakciji između čovjeka i računala". Upravo zbog toga smatra se da Apple vrlo ozbiljno shvaća generativnu umjetnu inteligenciju.

Ostaje vidjeti hoće li se Siri pretvoriti u bota u stilu ChatGPT-ja ili ne, ali to je jedna od mogućnosti na koju ukazuje ova posljednja serija popisa poslova. Apple zna da ako se ne bude kretao brzo vezano uz AI, netko drugi hoće. OpenAI je upravo lansirao ChatGPT za iOS, dok postoje i brojni drugi alati trećih strana koji mogu unijeti vrhunske mogućnosti umjetne inteligencije u vaše Apple proizvode.

>> Vaš će iPhone uskoro moći reproducirati vaš glas nakon 15 minuta vježbanja
>> Beats by Dre službeno je predstavio svoje nove bežične slušalice Studio Buds+

Pročitajte više