Asus ukida Zenfone liniju? Ljudi pišu: RIP vodeći kompaktni telefon

Foto: asus.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ASUS Zenfone 10 stigao je krajem lipnja, a čini se da će ujedno biti i posljednji te linije, prema pisanju stranih medija. Naime, kako piše 9to5Google, Zenfone 10 označit će kraj jedne ere budući da novo izvješće tvrdi da je Asus odlučio ukinuti tu liniju telefona. 

Tajvanski mediji izvijestili su da Asus prolazi kroz "organizacijsko restrukturiranje" koje je smanjilo broj zaposlenika u odjelu za računala tvrtke diljem Tajvana i Kine. Interno Asusovo pismo otkrilo je planove za premještanje mnogih zaposlenika u odjele mobilne telefonije tvrtke - podijeljene na Zenfone i ROG Phone - ali su umjesto toga otpušteni, piše 9to5Google.

Linija postoji od 2014. godine

Kako navodi portal to je očito zato što je Asus ukinuo svoj Zenfone odjel i umjesto toga planira premjestiti te zaposlenike u druge odjele ili ROG Phone tim. Izvješće kaže:

"Upućena osoba je istaknula kako su Asus mobiteli podijeljeni na ROG i Zenfone seriju, no sada će najnoviji Zenfone 10 biti posljednja generacija ove serije, a Zenfone tim će se u budućnosti spojiti s drugim odjelima, tj. izravno u ROG tim."

Zenfone linija postoji od 2014. godine. Nedavne iteracije doživjele su pohvale, pri čemu su Zenfone 9 i 10 hvaljeni zbog izvrsnog trajanja baterije, dobrog softvera i rijetke upotrebe kompaktnog zaslona. Prema pisanju stranih medija Asus se još nije javno oglasio o ovom izvješću, ali Digitimes je izvijestio o naporima restrukturiranja tvrtke još u srpnju.

Mnogi su iznijeli svoje mišljenje na X-u (bivšem Twitteru) o ukidanju linije

Vijest o ukidanju linije proširila se društvenim mrežama te su mnogi iznijeli svoje mišljenje.

"Hoćemo li sada vidjeti veće Asus telefone?", "Zašto?", "Zbogom", "Nedostajat će mi Zenfone", "Kreću u stvaranje cjelovitog ekosustava poput Applea i Samsunga. Čini se da se svaki brend kreće prema vlastitom ekosustavu", "Nedostatak dostupnosti na drugim tržištima dovodi do ove situacije", "RIP vodeći kompaktni telefon", "Ovo je zapravo vrlo tužno", "Kraj ere za pametne telefone manje od 6 inča", neki su od komentara na X-u. 

Pročitajte više