Beyond Meat diže cijene nekih proizvoda

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POPULARNI brend veganskih prehrambenih proizvoda Beyond Meat najavio je "značajno smanjenje operativnih troškova" za ovu godinu. U skladu s time, povećat će cijene nekih proizvoda i prilagoditi svoje proizvodne kapacitete. Njihovi su prioriteti nadoknaditi gubitke uzrokovane prethodnim snižavanjima cijena, što su radili kako bi privukli potrošače niže kupovne moći.

Odgovaraju na zahtjeve za kvalitetnijim sastojcima

Tvrtka je prijavila prihod od 73.7 milijuna dolara za četvrto tromjesečje, koje završava 31. prosinca, što predstavlja smanjenje od 7.8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. To je sedmo uzastopno tromjesečje u kojem tvrtka izvješćuje o padu prodaje, piše Retail Dive.

Tijekom sastanka s dioničarima u utorak, CEO tvrtke Ethan Brown je rekao da tvrtka planira povećati cijene novih burgera zbog skupljih sastojaka. Primjerice, umjesto ulja repice koristit će ulje avokada.

Analitičar TD Cowena izjavio je kako uspjeh Beyond Meata, uz dobra predviđanja za ovu godinu, pokazuje napredak u naporima da se prijeđe na održivi model prehrane.

Posljednjih nekoliko mjeseci potrošači biljnih proizvoda tražili su čišće sastojke u svojim proizvodima zbog djelovanja na zdravlje i okoliš. Beyond Meat odgovara na ove zahtjeve svojom najnovijom iteracijom burgera, koju je tvrtka nazvala "najznačajnijom obnovom do sada".

Beyond Meat i dalje bilježi dobru potražnju na europskom tržištu, posebno u restoranima i prehrambenim lancima, uključujući McDonald's u zemljama poput Austrije, Njemačke i Irske.

Pročitajte više