Bivši Appleov zaposlenik lansirao nove pametne naočale

Foto: brilliant.xyz

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BRILLIANT LABS najavio je svoje prve AR pametne naočale - Frame. Tijekom proteklih godinu dana mnoge marke lansirale su svoju verziju pametnih naočala, a sada ovaj singapurski start-up ima svoju, ali i nešto drugačiju viziju. 

Marka kaže da su Frame dizajnirane tako da odgovaraju većini ljudi, a teže nešto manje od 40 grama, što ih lako svrstava u jedne od najlakših pametnih naočala. Naime, teže oko 10 grama manje od Ray Ban x Meta pametnih naočala, o kojima smo već pisali

Nadalje, Brilliant Labs kaže da se uz procijenjenu uobičajenu upotrebu može dobiti cjelodnevno trajanje baterije. Uz njih dolazi i punjač - Mister Power. Svijetli microOLED spojen je na tanku geometrijsku prizmu za prikaz vidnog polja dijagonale od ~20 stupnjeva. Frame je potpuno otvorenog koda, datoteke dizajna i kod su na Githubu.

Pokreće ih OpenAI

Naočale pokreće OpenAI. Putem njih se može prevesti ono što vidite i čujete, s njima se može uživo pretraživati web za ono što vidite, mogu ponuditi nutricionističke analize, generirati slike, a čak i djelovati kao alat za usporedbu cijena proizvoda kada ste u šopingu. 

Kako piše Wearable, Frame može obraditi multimodalni unos, što znači da može odgovoriti i na vaš glas i povezati ga s onim što može vidjeti u vašem okruženju. Dakle, ako ste u kupovini, na primjer, možete zatražiti od Framea da provjeri cijenu proizvoda koji gledate i isporučit će npr. oglase na Amazonu kao referencu.

Naočale su već dostupne za prednarudžbu, cijena im je 349 dolara (323.96 eura). Više o njima možete vidjeti na službenoj stranici ovdje

Brilliant Labs su 2019. godine osnovali Tavangar, Raj Nakarja i Benjamin Heald, piše Forbes. Tavangar je prethodno radio u Appleu kao voditelj programa, dok je Nakarja osnovao vlastiti start-up za nosiva računala, a Heald je bio slobodni dizajner proizvoda, prema njihovim LinkedIn profilima.

Pročitajte više