Casio predstavio novi G-Shock. Ima posebne specifikacije za preživljavanje

Foto: casio.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

CASIO je danas najavio novi G-Shock u sklopu linije satova namijenjene surovim uvjetima i vremenskim neprilikama. Novi GPR-H1000, koji pripada Rangeman seriji satova, ima optički senzor otkucaja srca i GPS funkciju za rad, kako kaže marka, u "najsurovijim prirodnim okruženjima".

Master of G kolekcija satova G-Shocka dizajnirana je kako bi zadovoljila potrebe profesionalaca koji rade u ekstremnim uvjetima, pružajući vrhunske performanse na kopnu, moru ili u zraku s mogućnostima i funkcijama posebno konfiguriranim za svako od ovih okruženja.

Sat za uvjete u sparnim, kišnim džunglama i gustim šumama

Među njima, satovi Rangeman opremljeni su trostrukim senzorom koji mjeri smjer kompasa, nadmorsku visinu/barometarski tlak i temperaturu za optimalnu upotrebu rendžera i drugih profesionalaca koji rade u najsurovijim kopnenim okruženjima, kao što su sparne, kišne džungle i guste šume.

Izrađen sa strukturom otpornom na prašinu i blato, novi GPR-H1000 opremljen je trostrukim senzorom koji mjeri smjer kompasa, nadmorsku visinu/barometarski tlak i temperaturu. Novi sat također dolazi s optičkim senzorom za otkucaje srca, akcelerometrom za praćenje aktivnosti kao što je broj poduzetih koraka i žiroskopom za preciznu kalibraciju kompasa.

Tek treba biti pušten u prodaju

Uz sve ovo, uključena je GPS funkcija za dobivanje podataka o lokaciji. Ova sveobuhvatna mjerenja precizno detektiraju kretanje tijela nositelja, promjene u okolišu i još mnogo toga, omogućujući korisnicima praćenje stanja kao što su broj otkucaja srca, razina kisika u krvi i smjer, čak i u izazovnim okruženjima.

Novi sat također je opremljen mjernim funkcijama dizajniranim za podršku devet aktivnosti na terenu. Tijekom planinarenja, na primjer, sat prikazuje otkucaje srca, prijeđenu udaljenost, nadmorsku visinu i brzinu uspona ili spuštanja, omogućujući korisnicima da prate svoje fizičko stanje i okruženje.

Satovi dolaze u žutoj i crnoj boji, a već su se pojavili na pojedinim internetskim stranicama Casija. Satovi tek trebaju biti pušteni u prodaju krajem ovoga mjeseca, i to prvo u Japanu, gdje bi im cijena, prema službenoj internetskoj stranici, trebala biti oko 416 eura. Više o satovima pogledajte ovdje

Pročitajte više