Cekin ima nove proizvode, evo kakve

Foto: Ena Dragičević/Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Sadržaj nastao u suradnji s: Koka

CEKIN je nedavno lansirao novu liniju Cekin Kids antibiotic-free proizvoda. Kao što i ime govori, riječ je o certificiranom asortimanu proizvoda od pilećeg mesa, u čijem se uzgoju ne koriste antibiotici pa nema straha od njihovih ostataka u gotovim proizvodima. Proizvodi su ujedno i bez E-brojeva. To znači da se proizvode bez konzervansa, aditiva, bojila ili pojačivača okusa, uz to ne sadrže gluten te se odlikuju smanjenim udjelom soli.

Svi ovi proizvodi stigli su na našu adresu, tako da smo ih imali prilike isprobati, ali i pripremiti s nekima od njih brzinski ručak. U nastavku možete pročitati naše dojmove, a na kraju teksta možete pronaći cijene i gdje se mogu ovi proizvodi kupiti. 

Što je sve stiglo?

Cekin Kids antibiotic-free proizvodi uključuju raznovrsne prerađevine na bazi filea pilećih prsa kao nutritivno najbogatijeg dijela pilećeg mesa. U asortimanu se nalaze Cekin Kids Pileća najposebnija salamica, Pileća šunkica, Pileća paštetica i Pileća hrenovčica. Što se tiče svježeg mesa, u ponudi su Pileći ražnjići. Također, dostupni su i panirani pileći proizvodi, uključujući Popsiće, Školicu i Dinose.

Za one koji su u žurbi ujutro, odlična vijest je da Najposebnija salamica i Pileća šunkica dolaze u praktičnim pakiranjima s proizvodima već tanko narezanim, što olakšava brzo pripremanje sendviča ili tosta. Za složenije obroke kao što su pizza ili omlet, veća pakiranja salamice i šunkice, koja se mogu narezati na kockice, pokazuju se kao idealan izbor. Mogućnosti njihove primjene su mnogobrojne.

Šunkica ima blag okus, dok je salamica nešto intenzivnija. Nijedan proizvod nije previše slan, ali ni potpuno neslan - okusi su pažljivo uravnoteženi i lijepo se osjeti pileće meso. Pašteta je ukusna - pileća jetrica se fino osjeti u pašteti, iako je okus prilagođen djeci. 

Panirani proizvodi se brzo pripremaju i ručak je gotov za čas

Sve navedeno, kao i panirane proizvode, dali smo najmlađima na probu. Njih su, očekivano, najviše zaintrigirali pohanci pa se tako tražila porcija više Popsića, Dinosa i Školice. Moramo priznati da smo i mi, odrasli, uzeli poneki zalogaj s njihovih tanjura i nismo ostali razočarani. Meso je bilo ukusno, dok je panirani dio bio lijepo hrskav.

Priprema svih paniranih proizvoda bila je brza i jednostavna. Moguće ih je pripremiti u klasičnoj pećnici, fritezi, mikrovalnoj, na tavi ili u fritezi na vrući zrak. Odlučili smo se za posljednju opciju i imali smo ručak spreman u trenu.

Ugrubo rečeno, trebalo nam je oko pola sata za pripremu pohanih jela, uključujući prilog od povrća. Odlučili smo se za svježe napravljenu mješavinu povrća od tikvica, luka, paprike i mrkve, koja se odlično slagala s pohanom hranom.

Pohanom jelu u fritezi na vrući zrak trebalo je između 15 i 18 minuta da dobije lijepu zlatno-žutu boju i bude spremno za konzumiranje. Ne treba ni govoriti da se sve brzo pojelo.

Gdje se ovi proizvodi mogu kupiti i kakve su cijene?

Cekin Kids antibiotic-free proizvodi su dostupni na svim većim prodajnim mjestima, a ispod možete vidjeti cijene u trgovinama Vindije. 

  • Cekin Kids Pileća šunkica dolazi u pakiranju od 80 grama (1.65 eura) i u pakiranju od 350 grama (3.75 eura)
  • Najposebnija salamica dolazi u pakiranju od 80 grama (0.95 eura) i u pakiranju od 350 grama (1.95 eura)
  • Pileća hrenovčica dolazi u pakiranju od 100 grama (0.85 eura)
  • Pileća paštetica dolazi u pakiranju od 25 grama (0.35 eura) i u pakiranju od 100 grama (0.95 eura) 
  • Cekin Kids Ražnjići dolaze u pakiranju od 450 grama (6.40 eura)
  • Što se tiče paniranih proizvoda, Dinosi i Školica stižu u pakiranju od 600 grama (5.49 eura), a Popsići u pakiranju od 500 grama (5.49 eura)

Sponzorirani sadržaj donose Index i Koka u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više