Cijena do 10 eura: IKEA upravo najavila tri pametna senzora za dom

Foto: ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IKEA je predstavila tri nova pametna senzora za dom, i to za curenje vode i detekciju pokreta - Vallhorn, Parasoll i Badring. "Senzori su dizajnirani da bi korisnicima pružili veći osjećaj kontrole i udobnosti, omogućujući im da ostanu povezani sa svojim domovima čak i kada su odsutni", kaže IKEA na svojoj globalnoj stranici.

Ovi pametni senzori isporučuju obavijesti u stvarnom vremenu kad god se otkrije aktivnost. Uz ove proizvode korisnici mogu ostati povezani s domom s bilo kojeg mjesta uz aplikaciju Dirigera i IKEA Home smart. 

Pristupačni i jednostavni za korištenje

Pametni senzori dizajnirani su tako da budu pristupačni i jednostavni za korištenje, s elegantnim dizajnom koji ih čini neprimjetnima. Rade samostalno ili s drugim pametnim proizvodima iz IKEA-e i dolaze s opcijama personalizacije. Senzori se mogu koristiti na različite načine u cijelom domu:

  • Parasoll senzor za vrata i prozore dizajniran je za diskretnu montažu na njih. Ovaj senzor obavještava korisnike kada su te pristupne točke otvorene ili zatvorene.
  • Vallhorn bežični senzor pokreta može se postaviti i unutra i vani. Aktivira svjetla nakon otkrivanja pokreta i nudi personaliziranu rasvjetu s podesivim postavkama boje i intenziteta.
  • Badring senzor curenja vode postavlja se u blizini područja korištenja vode i obavještava korisnike nakon otkrivanja curenja, slanjem mobilnih obavijesti ili aktivacijom ugrađenog alarma.

U prodaji od iduće godine

Sva tri pametna senzora temelje se na Zigbee softveru. Povezani s IKEA Home smart sustavom, proizvodi će se ažurirati kako bi s vremenom ponudili više značajki i opcija. Parasoll i Vallhorn počet će se prodavati od siječnja 2024., nakon čega slijedi Badring u travnju 2024. 

Što se tiče cijena, prema IKEA-inom priopćenju na njemačkoj stranici, Parasoll senzor će koštati 9.99 eura u Europi, a ista cijena navedena je za Vallhorn. Cijena za Badring senzor nije navedena, već je istaknuto da će biti objavljena kad se približi početak prodaje. 

Pročitajte više