Curi sve više informacija o mobitelu Sony Xperia 1 VI

Foto: sony.hr (na fotkama nije uređaj o kojemu je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SONY Xperia 1 VI službeno će biti predstavljen 17. svibnja. Kako se datum približava, curi sve više informacija o ovom mobitelu, uključujući i cijenu, o kojoj se trenutno najviše priča. Cijena bi trebala biti otprilike 1143 eura preračunamo li cijenu u Tajvanu koja je 39.900 tajvanskih dolara. Naravno, globalna cijena još nije potvrđena.

Predstavljanje se očekuje na ekskluzivnom događanju

Kamera Xperije 1 VI je veća u usporedbi s Xperijom 1 V. Novi mobitel će vjerojatno izgubiti 4K zaslon, zbog čega i ima nešto nižu cijenu od svojeg prethodnika koji je 50-ak eura skuplji. Mobitel bi trebao biti predstavljen na Sonyjevom Xperia događaju koji je zakazan za 17. svibnja. Održat će se u Terrada Warehouse B&C Hallu. Događanje je ekskluzivno, a pozvano je samo sto ljudi, piše GSM Arena.

No, za ostale zainteresirane bit će omogućeno praćenje događanja u prijenosu. 

Ono što nije jasno je hoće li na događaju biti predstavljena tri Xperia modela ili još neki mobiteli i drugi uređaji i planovi. Teško je to predvidjeti s obzirom na to da Sony u pravilu ne žuri s lansiranjima mobitela na tržište.

Curenja sugeriraju da će Sony Xperia 1 VI napustiti visoki 4K zaslon. Zaslon bi trebao imati 6.5 inča, 19.5:9, a Sony će navodno i dalje izbjegavati tzv. punch hole prednju kameru. Nadolazi nadogradnja RAM-a za telefon serije 1, ali ne i za model serije 5, koji će navodno ostati na 8 GB.

Pročitajte više