David Beckham pokazao novi sat. Ljudi pišu: Modna ikona

Foto: Profimedia/tudorwatch.com/Instagram

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE nekoliko tjedana marka satova Tudor predstavila je novi pristup svom Black Bay kronografu. Iako mnogo toga ostaje isto kao i na prethodnim verzijama, dvije značajne nadogradnje lako su uočljive: sat sada ima narukvicu marke s pet karika s kopčom u obliku slova T i - ružičasti brojčanik.

S razlogom je ružičast

No, boja je odabrana s razlogom. Naime, sat je dio suradnje Tudora s klubom Inter Miami CF, koji je osnovao David Beckham, a prepoznatljiva boja kluba je ružičasta, prenosi GQ.

Stoga ne iznenađuje što je David netom nakon lansiranja viđen kako nosi upravo taj sat na svom zapešću, iskombiniran s tamnoplavim odijelom na utakmici Inter Miami CF-a u Ft. Lauderdaleu. No, David je sat ponosno pokazao i na svom Instagram profilu, najavivši time ovu suradnju.

"Jako kul", "Lijep sat", "Legenda", "Lijepo, sat isto nije loš", "Odlično partnerstvo", "Modna ikona", "Nosiš taj sat jako dobro", "Lijepo, sviđa mi se ružičasti sat", "Zgodan", samo su neki od komentara ispod njegove Instagram objave. 

Što se tiče specifikacija, sat ima kućište od 41 mm izrađeno od brušenog i poliranog nehrđajućeg čelika 316L, fiksni anodizirani aluminijski umetak okvira u crnoj boji, vijčane potisnike, krunu na zavrtanje, kupolasto safirno staklo te kronografski zaslon s dva registra i datumom. Sve u svemu, to je velik sat, otporan na vodu do 200 metara, i namijenjen nošenju bez straha od udaraca.

Sat je u prodaji, a cijena mu je oko 5300 eura

Još jedna istaknuta značajka je Tudorov COSC-certificirani kalibar MT5813 s rezervom snage od 70 sati, poznatiji ljubiteljima Breitlinga kao kalibar B01. Naime, Tudorov proizvodni pogon Kenissi - u kojem Breitling i Chanel također imaju financijske udjele - još uvijek nije izgradio vlastiti kronografski mehanizam, stoga Tudor i Breitling koriste MT5813/B01 u svojevrsnoj razmjeni.

Hoće li Tudor to promijeniti u bliskoj budućnosti, za sada nije poznato. No, bez obzira na mehanizam koji otkucava, nema sumnje da je ovaj svježi Black Bay kronograf jedan od posebnijih ružičastih satova. Čini se da se i Beckham slaže s tim.

Sat je već u prodaji u trgovinama koje nude Tudor satove. Cijena mu je približno 5300 eura, a više informacija o satu dostupno je ovdje

Pročitajte više