Dior lansirao Sauvage Elixir u ekskluzivnoj bočici. Košta 7500 eura

Foto: dior.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DIOR Sauvage, parfem koji je brzo stekao popularnost širom svijeta, lansiran je 2015. godine. Odlikuje se snažnim i dugotrajnim mirisom, a u njemu dominiraju note bergamota i papra uz  dodatak dimnih i drvenastih nota. Zbog toga neki kažu da je idealan za večernje prilike i važne događaje. 

Sauvage je navodno toliko popularan da je, prema magazinu Marie Claire, u 2021. godini bočica tog mirisa bila prodana svake tri sekunde. Upravo to ga je učinilo najprodavanijim parfemom u muškoj i ženskoj kategoriji. 

Intenzivnija verzija lansirana je 2019., a Elixir 2021. 

2019. godine Dior je izbacio intenzivniju verziju tog parfema, Sauvage Parfum, s većim udjelom mirisnih ulja, što ga čini još postojanijim. 2021. godine lansiran je Sauvage Elixir s notama kardamoma, muškatnog oraščića, cimeta i sladića. Sada stiže luksuznija inačica te varijacije mirisa. 

Dior je, naime, lansirao 200 ograničenih izdanja parfema Sauvage Elixir u bočicama od kristala izrađenim u suradnji s majstorima Baccarata.

200 posebno numeriranih komada

Dvanaest vještih majstora Baccarata udružilo se kako bi stvorilo 200 posebno numeriranih komada, koji su smješteni u čvrstu kutiju od tamnog hrasta, upečatljivo suprotstavljenu kristalu same bočice.

Bočica je prvi put ikada prozirna - dopuštajući uvid u tekućinu, odnosno miris, koji je obično skriven iza ponoćno plavog stakla. Međutim, prezentacijska kutija također odražava intenzivan, drvenasti miris parfema.

Naravno, sva ta zanatska staklarska izrada nije jeftina. Nova bočica Dior Sauvage Elixir x Baccarat - specijalne edicije od 500 ml košta 8200 dolara, odnosno oko 7584 eura. Više o novitetu pogledajte ovdje

Pročitajte više