Dizajner interijera otkrio što nikada ne bi kupio

Screenshot/Foto: TikTok/finnishdesignshop.com/fioranese.it/etsy.com/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LOREN KREISS, američki dizajner interijera i poduzetnik, često dijeli savjete o uređenju doma, trendovima i preporukama proizvoda na svom TikTok profilu, kao i što bi izbjegao. U nedavnom videu istaknuo je tri popularna komada koja nikako ne bi kupio.

@lorenkreiss Here are 3 things I would NEVER buy as an interior designer (PART 4). This is the design diss track you've all been clamoring for. 🫢🤯 #interiordesigntrends #luxuryhomedesign #ultrafagolamirror #modernfarmhouse #interiordesigntips #homerenovations #mariobellini #sectionalsofa ♬ original sound - Loren Kreiss

Na vrhu njegove liste je Mario Bellini sofa, popularan kauč zanimljivog dizajna koji se nalazio i u luksuznom londonskom domu Izabele i Matea Kovačića. Komentirao je da je, iako ima atraktivan dizajn, sofa izuzetno skupa, a TikTok je preplavljen "bezveznim duplićima".

Sljedeći artikl koji bi izbjegao je Ultrafragola ogledalo, koje je također vrlo popularno na društvenim mrežama. "Ima zabavan dizajn, ali ga nije baš tako zabavno za gledati. Jako je skup i posvuda je", pojasnio je. 

Posljednji proizvod koji ne bi kupio je Camino luster iz trgovine Restoration Hardware. Smatra da je dizajn interijera u stilu modernog seoskog imanja zastario i da ovaj "sveprisutni luster može samo poružniti izgled doma".

Neki su se u komentarima složili s njim, dok drugi nisu. "Meni se ogledalo sviđa", "Napokon da je netko prozvao ove srednjovjekovne lustere", "Slažem se", "Volim ta ogledala", "O, ne, samo ne luster. Imam ga", "Gotovo nikada se ne obvezujem na preskupe trendove".


Evo što bi preporučio

Loren se u nekim prijašnjim videima dotaknuo komada koje bi preporučio. U jednom od njih spominje rasvjetno tijelo koje smatra podcijenjenim - lanternu Noguchi. Prema njegovim riječima, "najbolji dizajneri interijera koriste je kako bi poboljšali izgled doma".

@lorenkreiss Want to know the most underrated light fixture of all time? It’s the Noguchi Lantern. 🔥 #noguchi #lighting #interiordesign #interiordesigntips #interiordesigntrends #luxuryhomedesign #splurgeorsave ♬ original sound - Loren Kreiss
Vitra Akari 55A, Finnish Design Shop, 479 eura

U jednom videu spomenuo je i terakotu, za koju također tvrdi da je podcijenjena. Naglasio je da se upravo terakotom služe najbolji dizajneri interijera kako bi unaprijedili neutralnu paletu boja u domu.

"S terakotom treba biti umjeren - možete je upotrijebiti u kupaonici za pločice tuša, za zidne pločice u kuhinji ili u vanjskom prostoru." Osim navedenog, preporučuje i neke druge komade u ovoj boji, kao što su posteljina, stolnjaci i sl. "Terakota je bezvremenska i nikada neće izaći iz mode."

@lorenkreiss Want to know the most underrated accent for your home? It's terracotta. #terracotta #interiordesigntrends #interiordesigninspiration #landscapingideas #bathroomrenovation #luxuryhomedesign #interiordesignideas #kitchendesignideas ♬ original sound - Loren Kreiss
Ceramica Fioranese
Stolnjak, Etsy, cijena na sniženju je 53.60 eura
Fotelja terakota, Emmezeta, 331.81 euro

Pročitajte više