Dnevnik mentalnog zdravlja pomoći će vam da se lakše nosite sa svakodnevicom

Foto: Udruga Kako si?

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MENTALNO zdravlje tema je o kojoj se sve više govori, a u posljednje vrijeme naše su ekrane ispunila iskustva, savjeti i smjernice o njegovom očuvanju. Mnogi čitaju članke i konzumiraju videosadržaje koji im pomažu da se nose sa svakodnevicom, a odnedavno je dostupan i Dnevnik mentalnog zdravlja za interaktivnu brigu o sebi.

Dnevnik mentalnog zdravlja - prisutnost i struktura

Dnevnik mentalnog zdravlja sastoji se od preko 180 stranica, koje pružaju prostor za prisutnost, ohrabrenje i strukturu, te preko 20 vrijednih lekcija o čestim ljudskim doživljajima i tehnika kako se nositi s njima. Omogućava personalizirani pristup brizi za sebe u vlastitom ritmu, a podijeljen je u cjeline kao što su tjelesno, misaono, emocionalno funkcioniranje, odnos sa sobom i odnosi s drugima.

Namijenjen je svima bez obzira na dob, rod, zanimanje ili predznanje. Dizajniran je tako da pruži korisne alate i lekcije koje u svojoj svakodnevici može primijeniti svatko. Cilj je potaknuti korisnike da kroz svakodnevnu i usmjerenu provjeru vlastite dobrobiti nauče nešto novo o sebi. Dnevnik možete naručiti po cijeni od 31 eura (233.57 kn).

Tko stoji iza Dnevnika?

Dnevnik mentalnog zdravlja kreirale su psihologinje Blanka Orhanović, Greta Gombar i Karla Lončarić iz udruge "Kako si?". Odlučile su se za oblik dnevnika jer su željele stvoriti jednostavan i pristupačan alat koji bi omogućio fleksibilnost pri korištenju s obzirom na to da svaka osoba ima jedinstvene potrebe i načine suočavanja s izazovima. Dnevnik otvara različite opcije za personalizirani rad na sebi.

Cjelokupni projekt "Kako si?" nastao je tijekom pandemije. Tim mladih, danas diplomiranih psihologa pod vodstvom prof. dr. sc. Nataše Jokić-Begić stvorio je portal s besplatnim, razumljivim i korisnim psihoedukativnim sadržajem. Uskoro su otvorili i besplatno e-mail psihološko savjetovalište, a zatim i savjetovanja uživo. Danas, gotovo četiri godine poslije, otvaraju svoj drugi ured.

Pročitajte više