Dyson je upravo predstavio novi uređaj za čišćenje podova

Screenshot/Foto: YouTube/dyson.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DYSON je upravo predstavio svoj najnoviji uređaj - Dyson WashG1. Radi se o mokrom čistaču koji je dizajniran za učinkovito čišćenje tvrdih površina. Ovaj uređaj ima kapacitet rezervoara čiste vode od 800 ml, koji, prema tvrdnjama Dysona, omogućuje čišćenje do 290 kvadratnih metara.

Dyson WashG1 koristi kombinaciju tehnologija hidratacije, apsorpcije i ekstrakcije kako bi uklonio mokre i suhe nečistoće u jednom potezu, automatski ih odvajajući. Dizajniran je za korištenje s vodom iako se može dodati i sredstvo za čišćenje podova. Primjenjiv je na svim tvrdim podnim oblogama, a nije prikladan za tepihe.

Ima dva valjka od mikrovlakana

Na dnu čistača nalazi se glava s dva glavna valjka od mikrovlakana visoke gustoće, što omogućuje efikasno prikupljanje prljavštine i tekućina. Valjci se protežu gotovo u potpunosti do rubova glave za što učinkovitije čišćenje prostorije. Uređaj ima dva motora unutar valjaka koji se vrte u suprotnim smjerovima, omogućavajući čišćenje u oba smjera.

Na ručki čistača nalaze se dva spremnika za vodu: jedan za čistu, a drugi za prljavu vodu. Dyson ističe higijensko rukovanje - prljavština i prljava voda automatski se odvajaju u posebno predviđene spremnike. Svi dijelovi uređaja koji zahtijevaju čišćenje mogu se prati u perilici posuđa.

Tri razine hidratacije

WashG1 omogućava korisnicima da biraju između tri razine hidratacije - niske, srednje i visoke - ovisno o vrsti nečistoće i vrsti podloge. Također, postoji način rada bez korištenja vode te Max način, koji dodaje još više vode i preporučuje se za uklanjanje tvrdokorne prljavštine.

Postoji i opcija samočišćenja koja se može aktivirati kad je uređaj na postolju za punjenje, a namijenjena je svakodnevnom održavanju uređaja. Ukratko, Dyson WashG1 je uređaj koji kombinira napredne tehnologije za temeljito i higijensko čišćenje tvrdih podova s dodatnim naglaskom na jednostavnost održavanja i praktičnost korištenja.

Što se tiče cijena, za sada su poznate samo one za pojedina tržišta. Tako će u Velikoj Britaniji koštati 599.99 funti, u SAD-u 699.99 dolara, a u Australiji 999 australskih dolara. Zasad nisu poznati točni datumi lansiranja niti je poznato hoće li i kada ovaj čistač doći i na europsko tržište.

Pročitajte više