Epic Games Store stiže i na Android. Ljudi pišu: Konačno

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

EPIC GAMES planira pokrenuti vlastitu trgovinu igara na iOS-u, a najavili su da će isto napraviti i na Androidu. U svojoj jučerašnjoj objavi na X-u (Twitteru), Epic Games je najavio kako Epic Games Store "dolazi na iOS i Android" s brojnim igrama za svakoga.

"Bilo je i vrijeme"

Epic Games Store na PC-ju distribuira igre većinom na Windowsu, kao alternativa Steamu tvrtke Valve, a sada se službeno i širi. U objavi su naveli da jamče iste uvjete kao i na Windowsu te kako će trgovina biti dostupna svim developerima. Epic dodatno objašnjava da ti "isti pošteni uvjeti" znače da će Epic ponuditi iste prihode na Androidu kao i na PC-ju.

"Već dostupno ili samo reklamirate?", "Dolazi li u SAD?", "Ovo je golemo", "Apple je konačno digao zabranu?", "Znači da lakše mogu do besplatnih igara", "Lijepo", "Hvala vam", "Konačno", "To je odlično", "Bilo je i vrijeme" neki su od komentara na njihovu objavu.

>> Preokret: Apple obnovio developerski račun Epic Games Sweden AB

Developeri zadržavaju značajan dio prihoda

Developeri će zadržati 88% prihoda koji generira njihova igra. Epic Games uzima udio od 12%, što je značajno ispod udjela koji Google uzima od prodaje u trgovini Play, koji može iznositi i do 30%, piše 9to5Google. Međutim, 2021. godine Google je objavio da će developeri platiti samo 15% udjela na prvi milijun dolara prihoda. Iste je godine Android 12 omogućio trgovine trećih strana funkcionalnijima.

U ovom trenutku nema informacija o tome koje bi se igre nalazile u Epic Games Storeu na Androidu, osim Fortnitea. Konačni izgled Epic Games Storea na Androidu također je nepoznat budući da je slika koju je tvrtka podijelila u objavi samo koncept.

Epic Games kaže da će trgovina stići kasnije ove godine.

Pročitajte više