Evo gdje poprskati parfem da duže traje

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NISTE sigurni gdje i kako poprskati svoj parfem da traje cijeli dan? Zapešća i vrat standardna su mjesta, no nisu jedina koja mogu pomoći mirisu da potraje. Osim kvalitete parfema, i mjesto gdje ga nanosite utječe na duljinu trajanja. Mjesta na kojima se osjeti puls vjerojatno su najpoznatija za prskanje parfema, ali prema stručnjacima za mirise, ima ih još.

Iza uha, iza koljena...

Stražnji dio uha mjesto je koje mnogi ignoriraju, no zapravo je jedno od najboljih mjesta za zadržavanje mirisa.

Osnivačica brenda Floral Street Michelle Feeney pojasnila je za Woman&Home: "Prskanje parfema iza uha popularna je tehnika jer područje iza uha obično ostaje relativno toplo i proizvodi prirodnu tjelesnu toplinu, što može poboljšati miris parfema. Osim toga, koža iza uha često je manje izložena teškim vanjskim čimbenicima, pa bi miris tu mogao trajati duže."

Ovo područje također može biti masno, što je još jedna prednost za osiguravanje dugotrajnosti mirisa. Parfemi najbolje djeluju kad se nanose na vlažnu ili masnu kožu. Prije nego što parfem nanesete iza uha, poprskajte ga na prst kako biste ga preciznije nanijeli i kako ne biste poprskali nakit ako ga nosite. Neki metali mogu promijeniti boju, stoga pazite.

Još jedno mjesto koje Feeney preporučuje je iza koljena, a dobra je opcija i unutrašnjost lakta. To su također pulsirajuća mjesta na koja mnogi lako zaborave.

Rhiannon Derbyshire, urednica na Woman&Home, voli poprskati parfem prema stražnjem dijelu ramena tako da onaj tko ju zagrli osjeti miris: "Mislim da nema boljeg komplimenta od toga da vam kažu da lijepo mirišete." Slično radi i Naomi Jamieson, ali ne samo zbog zagrljaja već i zato da joj se miris zadrži na vrhovima kose.

Aleesha Badkar, digitalna urednica s Woman&Home, voli lagano raspršiti parfem po odjeći i kosi: "Mislim da to pomaže notama da se šire tijekom cijelog dana i obično djeluje jer me uvijek pitaju koji parfem nosim."

Pročitajte više