Evo kad očekujemo izlazak nove PlayStation konzole. Nije uskoro

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OTKAD su iz Sonyja izjavili da PlayStation 5 ulazi u zadnju fazu svojeg životnog ciklusa, mnogi očekuju da će tvrtka uskoro najaviti novu konzolu. Međutim, iz tvrtke nema nikakvog govora o novom PlayStationu, no mnogi ljubitelji konzole su se pozabavili istraživanjima i nagađanjima.

Konzola bi trebala biti dostupna najranije 2027.

Za početak, očekuje se da bi PlayStation 6, kako bi se konzola vjerojatno zvala, izašao 2027. Ove informacije dolaze iz službene sudske dokumentacije Microsofta vezane uz akviziciju tvrtke Activision Blizzard.

Iako je datum u dokumentu puštenom u javnost cenzuriran, Microsoft je Sonyju ponudio zadržavanje igara Activision Blizarda na konzolama PlayStation do 2027., što sugerira da Microsoft ne vjeruje da će nova konzola stići prije te godine.

Uklapa se to u životni ciklus prošlih generacija. PlayStation 4 je postojao sedam godina prije nego što je izašao PlayStation 5, a PlayStation 3 je bio aktualan sedam godina prije izlaska nasljednika, piše DigitalTrends.

Očekivane specifikacije i poboljšanja

Mnogi očekuju kako će Sony nastaviti svoje partnerstvo s AMD-om za napajanje PlayStationa 5 Pro i PlayStation 6. Ima to smisla jer PlayStation 5 koristi isti čipset, stoga bi nastavak suradnje olakšao kompatibilnost između različitih generacija konzole.

Isto tako, mnogi očekuju i novi SSD budući da bi značajno ubrzao vrijeme učitavanja, iako nema informacija koje ukazuju na ovo poboljšanje. Slično, brojni obožavatelji konzole očekuju barem 1 TB pohrane, pogotovo ako konzola bude isključivo digitalna.

Insider Gaming tvrdi da posjeduje dokument o jedinstvenoj značajki koja se razvija za PlayStation 6, a koja je poznata pod nazivom PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR). Ova tehnologija navodno će omogućiti igrama da se izvode u 4K pri 120 sličica u sekundi (fps) ili 8K pri 60 sličica u sekundi.

Pročitajte više