Ako vaši ručnici pokazuju neki od ova četiri znaka, vrijeme je za nove

Foto: ikea.com/sinsay.com/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

BEZ obzira na to koliko pažljivo tretirate svoje ručnike, prije ili kasnije morat ćete ih zamijeniti, a to mnogi zaboravljaju. Ali kako znati da je došlo vrijeme da ih zamijenite ako se ručnici nisu krenuli raspadati? U nastavku donosimo četiri znaka da je vaš ručnik dao svoje.

Promjena teksture

Will Cotter, CEO tvrtke Happy Cleans, rekao je za Livingetc da je gubitak mekoće jedan od najčešćih i najranijih znakova da je vrijeme za zamjenu: "To se događa zbog nakupljanja omekšivača i deterdženta, ali i naslaga kamenca."

Ako su vaši ručnici grubi i neugodni za korištenje, možda je vrijeme da ih zamijenite. Iako su i dalje funkcionalni, nisu ugodni za korištenje. Umjesto da stare ručnike bacite, možete ih koristiti za čišćenje kupaonice dok god normalno upijaju.

Komplet ručnika za ruke i kupanje, IKEA, 14.96 eura

Počeli su loše mirisati

Alessandro Gazzo iz Emily's Maidsa je otkrio da su ručnici s lošim mirisom čest problem u nekim kućanstvima: "Najjasniji znak da trebate nove ručnike je taj da neugodno mirišu čak i nakon što ih operete."

Cotter je dodao da je ovo poseban problem u domovima s malim kupaonicama jer su ručnici obično gusti i treba im puno zraka da se pravilno osuše: "Ako ručnike ne osušite pravilno, na njima mogu rasti bakterije ili čak plijesan."

Kupaonski ručnik, 100x150cm, IKEA, 14.99 eura
Ručnik Adonis, 70x140cm, Emmezeta, 9.29 eura

Promijenili su boju

Ulažemo toliko truda u stvaranje savršene moderne kupaonice, ali ponekad detalji mogu pokvariti vizualni dojam prostora. Ručnici koji su promijenili boju jedan su od elemenata koji mogu potpuno narušiti dizajn kupaonice.

"Promjena boje ručnika je česta", kaže Gazzo. "Iako to nužno ne utječe na funkcionalnost, oni više ne izgledaju lijepo i čak djeluju prljavo." Promjena boje ručnika je neizbježna. Ako se to dogodilo vašem ručniku, a smeta vam što vam kupaonica zbog toga više ne izgleda lijepo, ručnike slobodno prenamijenite u krpe.

Pamučni ručnik, Sinsay, 2.49 eura

Tkanina je oštećena

Oštećenja poput rupa ili konaca koji strše su bez sumnje među najjasnijim znakovima da je došlo vrijeme za zamjenu ručnika. Gazzo je pojasnio: "Ako primijetite rupe u svojim ručnicima, rekao bih da je vrijeme da ih pretvorite u krpe za čišćenje ili ručnike za pse."

Pamučni kupaonski ručnik, Sinsay, 4.49 eura
Kupaonski ručnik, Sinsay, 5.99 eura

Pročitajte više