Evo kako da dom izgleda skupo uz ograničen budžet, prema dizajnerima

Foto: Shutterstock/zarahome.com/xxxlesnina.hr/amazon.de/etsy.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MOŽE li se dom urediti tako da izgleda skupo, a da pritom ne potrošite mnogo? Odgovor je kratko i jasno - može. Transformacija prostora ne mora uvijek biti velika i skupa. Naprotiv, svoj dom možete postupno poboljšavati malim zahvatima koji ne zahtijevaju velike izdatke.

Dizajneri interijera podijelili su s portalom Homes&Gardens sjajne savjete kako postići luksuzan izgled doma unatoč ograničenom budžetu. Evo što predlažu.

Prvi korak - tepih

Dizajnerica interijera Penny Morrison smatra da je tepih ključan za povezivanje prostora. Ona preferira veće tepihe izrađene od prirodnih materijala kao što je vuna. Također preporučuje korištenje protukliznih podloga koje tepih drže na mjestu i sprječavaju klizanje.

Tepih, Zara Home, od 34.99 eura
Tepih, Lesnina, od 24.99 eura

Zamjena ručkica na namještaju

Jednostavan i relativno jeftin način da osvježite izgled vašeg namještaja jest zamjena ručkica. "Ručkice na namještaju često su zanemarene, no one su zapravo poput malih umjetničkih djela", ističe James Dowsing-Reynolds, suosnivač i dizajner Dowsing & Reynoldsa. "Poput dobrog nakita, ručkice mogu znatno poboljšati izgled namještaja."

Ručkice, set od 10 kom., Amazon, 25.99 eura
Ručkice, Etsy, od 7.07 eura

Dodavanje umjetnina u prostor

Umjetnička djela mogu obogatiti vaš dom i dati mu osobni pečat, a ne morate za to izdvojiti bogatstvo. Zahvaljujući društvenim mrežama, poput Instagrama, danas je jednostavnije nego ikad direktno se povezati s umjetnicima i pronaći pristupačna djela. Važno je odabrati ono koje vam se sviđa, a ne nužno skupo od renomiranog umjetnika. 

Foto: Shutterstock

Iskoristite ostatke boja

Ako imate ostatke boje od ranijih DIY projekata, možete ih iskoristiti za osvježavanje pojedinih dijelova doma.

Ako niste sigurni gdje početi, dizajnerica interijera Kit Kemp ima prijedlog. "Dovratnici dijele jednu sobu od druge, od ugodne sobe do svijetle kuhinje. Zašto ih onda ne biste učinili zanimljivim elementom koji dodaje šarm svakom prostoru?" No, osvježenje bojom možete postići i na druge načine.

Foto: Shutterstock

Ne želite često mijenjati izgled svoga doma? Tihi luksuz je odgovor

Trend tihog luksuza nije ništa novo, ali je nedavno postao vrlo popularan na društvenim mrežama. Ovaj trend dizajna interijera naglašava suptilnu eleganciju, bezvremenski šarm i upotrebu visokokvalitetnih materijala.

Ako ne želite često mijenjati uređenje svog doma, ovo je stil koji biste trebali usvojiti. Ključ je u suptilnosti. Za postizanje ovog izgleda trebate koristiti materijale kao što su lan, mesing i staklo te suptilne boje poput bež, taupe, kadulje i kremasto bijele.

Foto: Shutterstock

Pročitajte više