Ako vam je dosadila vaša neutralna kupaonica, isprobajte ove savjete

Foto: ikea.com/amazon.de/theshop.hr/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEUTRALNA boja u kupaonici može donijeti osjećaj ravnoteže i mira, što je čini odličnom za dodavanje različitih ukrasa u kupaonicu. Dizajneri interijera neutralne boje u kupaonici smatraju bezvremenskima, a u nastavku donosimo njihove savjete kako da je osvježite i učinite zanimljivijom da vam ne bi dosadila.

Kombinirajte kremaste i duboke boje

Neutralnoj kupaonici često trebaju neke dublje boje kako bi povezale sve te kremaste nijanse. Dodavanjem kontrastnih boja na ručke, ormariće, ručnike ili tepih kupaonici ćete dati dubinu i osvježiti je. Dizajnerica interijera Ami McKay rekla je za Homes&Gardens kako topla i kremasta bijela boja odlično izgleda uz broncu i prirodne drvene naglaske, a u takav prostor voli uklopiti i biljke.

Dozator sapuna, IKEA, 7.99 eura
Crne ručke za ormariće, Amazon, od 7.99 eura

Ukrasite je funkcionalnim predmetima

Brojni dodaci za kupaonicu su funkcionalni, stoga se fokusirajte na njih kad uređujete. Primjerice, McKay voli koristiti drvene posude ili ručno izrađenu keramiku za držanje soli za kupanje, nakita i drugih stvari koje drži u kupaonici.

Kutija od bambusa, IKEA, 19.99 eura
Ručnik za ruke, IKEA, 9.99 eura

Ne zaboravite na teksture

Nema potrebe za time da su sve teksture u kupaonici iste. Ako imate sjajne pločice, elementi neka budu mat. Prostor ispunjen različitim teksturama izgledat će luksuzno.

"Neutralna paleta boja često se oslanja na složenu kompoziciju suptilnih i prigušenih nijansi kako bi se postigla ugodna atmosfera", rekla je dizajnerica interijera Kimberley Harrison. "Kako prostor ne bi djelovao sterilno, važno je uključiti različite teksture."

Uključite suptilne uzorke

"Teksturirane pločice, uzorci, drvo i različiti završeci su sve učinkoviti načini postizanja toga," nastavlja Harrison. "Uvođenjem tih elemenata možete dodati dubinu prostoru, čineći ga privlačnijim i toplijim."

Primjerice, ratan svjetiljka može unijeti prepoznatljiv šarm modernih kupaonica u neutralan prostor.

Ratan svjetiljka, The Shop, 37.16 eura

Uključite nijanse karamele

Karamelne nijanse odlično izgledaju u neutralnim kupaonicama. Barrie Cutchie, direktor BC Designs, kaže kako su boje karamele dokaz da neutralne kupaonice ne moraju biti dosadne: "Nijanse poput bež, kad se pravilno koriste, mogu stvoriti zaista šik kupaonicu."

Uključite prirodne elemente

Neutralne boje i prirodni elementi su prepoznatljivi elementi Japandi kupaonica, a lijep su način dodavanja teksture. Holly Heffinger, vodeća dizajnerica i osnivačica dizajnerskog studija Heffinger Interiors je rekla: "Prirodni kamen, meke teksture i tonovi mjedi daju ravnotežu kako bi stvorili neutralan, opuštajući prostor."

Definirajte fokalne točke

Neutralna shema kupaonice ne bi trebala biti neprimjetna, stoga je važno uključiti jedinstvene fokalne točke koje će privlačiti pozornost i oživjeti prostor. Neutralna baza može biti izvrsna da istaknete zanimljiv kupaonski ormarić ili slavine u zlatnoj boji.

Slavina Aqua Mercado Fi, Emmezeta, 129.99 eura

Miješajte zanimljive materijale

Kako bi vaša neutralna kupaonica bila ugodna, pogotovo ako je velika, važno je miješati materijale i teksture. Laëtitia Wajnapel iz Cinquième Gauche predlaže: "Ako obložite kadu i radne površine mramorom, uravnotežite to slojem vapnenca ili žbukom na zidovima."

Wajnapel savjetuje i da izbjegavate sivu boju u neutralnim kupaonicama te da prednost dajete manjim pločicama. U kupaonicama najviše voli vidjeti kombinaciju neutralnih i zemljanih tonova.

Pročitajte više