Gen Z na aparatima: Skinny traperice se vraćaju

Foto: Profimedia/zara.com/mango.com/hm.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Ove godine u modu se vraćaju mnogi trendovi, a izgleda da su i uske traperice jedan od njih. Nakon što smo nekoliko godina živjeli u uvjerenju da su uske traperice službeno stvar prošlosti, one se sada vraćaju, i to na velika vrata. Naime, ovaj stil traperica pojavio se na jesensko/zimskim modnim pistama 2024. - i to ne na bilo kojim revijama, već na onima Alexandra McQueena, Balenciage i Miu Miu.

Osim toga, nakon višegodišnje dominacije širokih modela traperica, kraljica skinny jeansa Kate Moss nedavno je prošetala upravo u njima i najavila povratak ovog stila. Uz njih je iskombinirala još jedan "it" komad ovog proljeća - balerinke.

Ako nešto nosi Kate Moss, to je zasigurno u trendu

Ako nešto nosi Kate Moss, to zasigurno jest trend. Naime, kako navodi Daily Mail, ona je obično barem šest mjeseci ispred trendova i njezin modni senzor nikad ne griješi. Ona je ovakav stil nosila još u ranim 2000-ima, a s obzirom na Y2K trend koji trenutno dominira, ne čudi povratak ni uskih traperica ni balerinki.

Osim nje, uske traperice vole i druge slavne osobe, od Belle Hadid, Nicole Scherzinger, Emily Ratajkowski do Gisele Bündchen. Javni interes također, čini se, ide u tom smjeru. Naime, pretraživanje pojma "uske traperice" u online trgovini John Lewis poraslo je za 281% od početka ožujka.

Neki pripadnici GenZ-ja tvrdili su da uske traperice treba zapaliti

Debata između pristalica uskih i širokih traperica posljednjih nekoliko godina je žestoka. Tako su neki tiktokeri, uglavnom generacije Z, odlučno tvrdili da uske traperice više nisu u modi. Neki su rekli da im je mjesto u smeću, a drugi su otišli toliko daleko da su rekli da ih treba zapaliti.

No dok neki tvrde da su široke traperice laskavije i udobnije, drugi se ne mogu odreći udobnosti i praktičnosti koje pružaju uske traperice. Upravo te žene, koje cijene stil i udobnost, veselit će se povratku uskih traperica.

Bez obzira na osobne modne preferencije, jasno je da uske traperice ponovno zauzimaju svoje mjesto u modnom svijetu nudeći stil i udobnost koja odgovara mnogim ženama bez obzira na njihovu dob ili oblik tijela.

Uske traperice, Zara, 29.95 eura
Uske traperice, H&M, 39.99 eura
Uske traperice, Mango, 35.99 eura

Pročitajte više