Google I/O 2024. održava se 14. svibnja. Evo što možete očekivati

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVAKE godine tehnološki entuzijasti diljem svijeta s nestrpljenjem iščekuju Google I/O, događaj koji je postao sinonim za otkrića koja oblikuju naš digitalni svijet. Ovaj dvodnevni spektakl ne samo da okuplja programere i stručnjake iz cijelog svijeta već služi i kao pozornica za najnovije inovacije u Googleovom hardveru i softveru. Google I/O 2024., potvrđen za 14. svibnja, obećava spektakularan događaj koji jednostavno ne smijete propustiti.

Što očekivati?

Jedna od najuzbudljivijih najava na ovogodišnjem Google I/O-u mogla bi biti predstavljanje Androida 15. Pretpregled za razvojne programere Androida 15 pokrenut je prošlog mjeseca pa je vrlo vjerojatno da će Google iznijeti glavne detalje o sljedećoj verziji Androida tijekom početnog dijela Google I/O-a.

Osim toga, očekuju se i uzbudljive vijesti o Google Pixelu. Google Pixel 8a je već bio predmet brojnih spekulacija, a Google I/O često služi kao platforma za lansiranje najnovijih Pixel a uređaja. Datum izlaska Pixela 8a mogao bi biti objavljen, zajedno s potencijalnom najavom Google Pixel Fold 2, o kojem su kružile informacije posljednjih tjedana. S obzirom na prošlogodišnje otkriće prvog Pixel Fola na I/O-u, šanse su visoke da će se tradicija nastaviti i ove godine.

Umjetna inteligencija

Također bismo mogli dobiti najavu za Pixel 9 i Pixel 9 Pro, iako ne očekujemo da će ti telefoni biti lansirani prije listopada. Pored toga, Google će vjerojatno govoriti o svom radu na umjetnoj inteligenciji, uključujući ažuriranja oko Geminija i drugih alata.

Pročitajte više