Google odlučio zaštititi dio dizajna svojih Pixel telefona

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IAKO SE mnogo toga promijenilo kod Pixel telefona tijekom godina, jedan ključni dio dizajna ostao je isti, a Google je odlučio staviti trademark na njega. U pitanju je "G" logo na stražnjem dijelu telefona, koji je preživio brojne iteracije oblika i veličine uređaja.

Zaštitni znak odnosi se na telefone

Slično karakterističnom Apple logotipu na stražnjoj strani iPhonea i MacBooka, svi Pixel telefoni, tableti i prijenosna računala od 2016. godine imaju Googleov stilizirani "G" na svojim stražnjim stranama.

Google nema namjeru odstupiti od svog prepoznatljivog "G" logotipa na svojim telefonima u bliskoj budućnosti budući da je tvrtka nedavno podnijela zahtjev za registraciju zaštitnog znaka "G" Pixelovog dizajna u SAD-u, piše 9to5Google.

Oznaka se sastoji od stiliziranog slova G na stražnjem dijelu mobilnog uređaja. Zaštitni znak G™ registriran je s namjerom da pokrije kategorije telefona, mobilnih telefona, ćelijskih telefona i pametnih telefona.

Važno je napomenuti da se zaštitni znak odnosi isključivo na uporabu na pametnim telefonima, a ne na drugim uređajima poput tableta ili prijenosnih računala.

Pročitajte više