Google potvrdio: Home će moći raditi izvanmrežno

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PREMA tvrdnjama samog Googlea, korisnici Google Nest Huba imaju razloga za veselje. Naime, u nedavnom AMA-u (Ask Me Anything) na Redditu, a u kojemu je tvrtka sudjelovala kako bi adresirala pritužbe korisnika i obavijestila ih o novostima, otkrili su da će značajno ubrzati i olakšati upravljanje uređajima preko Google Homea.

Više izvanmrežnih mogućnosti

Najvažnije od svega je da tvrtka razvija podršku za izvanmrežno upravljanje uređajima, a dodat će i više mogućnosti integracija s uređajima trećih strana, primarno s kamerama i senzorima. Upravo je ovisnost o internetskoj vezi jedna od najčešćih pritužbi korisnika Google Homea. Primarni problem koji je nastao iz ove ovisnosti je kašnjenje odgovora sustava.

Tvrtka stoga radi na podršci za izvanmrežni rad preko Mattera, open-source sustava za povezivanje.

We’re the team behind the latest updates to Nest devices and Google Home for web - ask us anything!
byu/kelanfromgoogle ingooglehome

Korisnici su ih upitali i zašto Google daje prednost vlastitim Nest proizvodima dok konkurentnim proizvodima nedostaju integrirane značajke, naveli su sigurnost i kontrolu kvalitete. Budući da to zahtjeva blisku komunikaciju s partnerskim tvrtkama, nisu mogli toliko brzo uvesti adekvatnu podršku. Naveli su kako rade na tome da se riješi i taj problem.

Pročitajte više