Google prošle godine prodao 10 milijuna Pixel mobitela

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PREMA najnovijim informacijama, Google je 2023. isporučio "oko 10 milijuna" Pixel telefona. Doseg je to koji namjerava ponoviti i ove godine, prenosi 9to5Google. Veći dio tih isporuka vjerojatno su činili Pixel 7 i Pixel 7 Pro, no stvarni detalji raspodjele nisu poznati.

Prebacuju proizvodnju u Indiju

Pixel 6a vrlo je vjerojatno obilježio većinu prodaje u prvom, a 7a u drugom dijelu prethodne godine. Google je također lansirao Pixel Fold, a dva i pol mjeseca isporuke Pixel 8 i Pixel 8 Pro uređaja vrlo su vjerojatno pomogla porastu prodaje.

Novi izvještaji također otkrivaju kako Google ove godine proizvodnju namjerava prebaciti u Indiju. To je dio njihove strategije da manje toga proizvode u Kini i Vijetnamu. Prvi Pixel 8 Pro uređaji proizvedeni u Indiji trebali bi stići u drugom tromjesečju ove godine, a Pixel 8 sredinom ove godine. Pixel 8 uređaji koji su trenutno u optjecaju proizvedeni su u Kini.

Pročitajte više