Google navodno radi na novom Chromecastu

Foto: store.google.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Prema nekim informacijama, Google radi na novom Chromecastu s Google TV-om. U nedavnim ažuriranjima Google Home tvrtka je dodala nekoliko novih modela na internu listu uređaja kompatibilnih s Google Castom. Tri nova unosa izričito su označena kao zvučnici JBL Authentics iz prošlogodišnje linije, no novi misteriozni uređaj pod nazivom "YTD" pojavljuje se uz HD i 4K modele Chromecasta s Google TV-om.

Ovo nije prva naznaka

Google Home tretira "YTD" isto kao i postojeće modele Chromecasta, zbog čega su na 9to5Google prilično uvjereni da se Google priprema za lansiranje novog dongla za TV.

Valja napomenuti da ovo nije prvi put da se u razvoju pojavio uređaj s Google TV-om u aplikaciji Google Home, barem ne u posljednje vrijeme. Početkom prošle godine gotovo identičan uređaj pod oznakom "YTC" pojavio se u kodu i čak je izravno nazvan "Chromecast s Google TV-om". Tvrtka od tada nije izbacila novi dongl.

Također, u rujnu prošle godine u beta verziji Android TV 14 prikazan je novi daljinski upravljač sličan Chromecastu, što dodatno implicira da Google namjerava izbaciti novi dongl. Službene potvrde još uvijek nema.

Pročitajte više