Je li suptilna siva nova bijela? Evo zašto je toliko poželjna

Foto: emmezeta.hr/amazon.de/ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SUPTILNA siva nije isto što i svjetlosiva. Ona je idealna zamjena za bijelu boju, što svjetlosiva ne mora biti. Suptilna siva je toliko svijetla i neutralna da se može prilagoditi bojama koje je okružuju te je sinonim za jednostavnost i fleksibilnost.

"Diskretne sive dobro se slažu s gotovo svakom drugom nijansom, čineći ih jednima od najprilagodljivijih neutralnih boja", objašnjava Helen Shaw, specijalistica za boje u tvrtki Benjamin Moore, za Livingtec. "Ove nježne nijanse poput Stonington Gray HC-170 pružaju dovoljno topline da ne djeluju hladno i čelično."

Univerzalno i svestrano

Suptilnu sivu lako je uključiti u dom bez da brinete o mogućim sukobima boja. Dovoljno je diskretna da će lako stvoriti umirujući efekt koji osigurava bijela. Idealna je stoga za minimalističko uređenje doma.

"Smještene točno u sredini spektra, ove univerzalne srebrnaste sive s relativno neutralnim podtonovima su svestrane nijanse koje će laskati raznim kućnim shemama", pojasnila je Shaw.

"Dobro se kombinira s gotovo svakom paletom boja, uključujući plavu i rozu", rekla je Kathrin Hagge, dizajnerica interijera u Bernhardt Textiles. Savjetuje da prilikom odabira sive odaberete što svjetliju nijansu i testirate je postavljanjem uzorka boje pored namještaja i tkanina u svojem domu.

Ova boja nije rezervirana samo za zidove. Ona se može uklopiti i u namještaj i detalje, ovisi koje dijelove doma želite učiniti minimalističkima. Također, dobro se uklapa u bilo koju sobu u vašem domu jer je lako prilagodljiva.

No, pazite da je ne uparujete s bojama uz koje će izgledati previše hladno. Emily Kantz, specijalistica za boje Sherwin Williams kaže: "Trebali biste izbjegavati uparivanje s crnom ili dubokim hladnim sivim nijansama - taj stil izgleda prehladno i sterilno u skladu s trenutnim trendovima dizajna."

Next tabure, Emmezeta, 46.45 eura
Komoda Jonas, Emmezeta, 79.63 eura
Angersby dvosjed, IKEA, 254.15 eura
Matchspel stolica, IKEA, 189 eura
Vaza, Amazon, snižena cijena je 23.99 eura

Pročitajte više