Hoćemo li zahvaljujući Appleu komunicirati kao u Zvjezdanim stazama?

Foto: Profimedia (na slici nije uređaj o kojemu je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE je trenutno u fazi istraživanja, a ono što žele izraditi je nosivi zvučnik koji bi koristio usmjerenu audiotehniku kako bi korisnik jasno čuo zvuk, ali ne i netko drugi. Apple je ovaj patent nazvao "nosivi uređaj s usmjerenim zvukom", a podsjeća na bedževe iz Zvjezdanih staza.

Prijenosni zvučnik koji osigurava privatnost

Uređaj bi koristio usmjerene zvučne valove kako bi samo korisnik čuo zvuk, što znači da bi uređaj trebao biti nosiv, a prema Appleovim ilustracijama, najvjerojatnije pričvršćen na odjeću. Zvuk bi tako zračno i u zadanom smjeru putovao do ušiju korisnika, a ne oko njih, pojašnjava Apple Insider.

Vizualni prikaz Appleovog patenta, Izvor: USPTO

No, način nošenja uređaja vidljiv je samo na ilustraciji, a ne i u opisu patenta, ističe Apple Insider. Apple trenutno istražuje kako "natjerati" uređaj da zvuk prenosi samo do korisnika kojemu će osigurati privatnost i bez slušalica.

Apple želi smanjiti potrebu za slušalicama jer mogu "ometati sposobnost korisnika da čuje okolne zvukove ili istovremeno komunicira s drugim osobama".

Apple dodaje i kako uređaj može uključivati mikrofon, veze s drugim uređajima za jednostavnost korištenja ili senzore čija je namjena praćenje svojstava nositelja u svrhu osiguravanja adekvatnog korisničkog iskustva.

Pročitajte više