Hrvate šokirala cijena Ledo Quattro sladoleda

Foto/Screenshot: Index/spar.si

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA DRUŠTVENIM mrežama razvila se rasprava oko Ledo sladoleda, točnije Quattro pakiranja od 1650 ml s okusima Domaćice i Lino Lade koja se prodaju po cijeni od 8 eura (60.29 kn) po komadu u pojedinim trgovinama. 

Većinu je šokirala ova cijena. "Pa, uvijek je bio skup, npr. meni je zadnje bio skup kad je bio 48 kn", "U jesen je još bio po 45 do 50. Tko je tu lud??", "Jesus. Prije koju godinu to veliko pakiranje je bilo 37-38 kn", samo su neki od komentara na društvenim mrežama. 

Mi smo u trgovini u susjedstvu našli ove Ledo Quattro sladolede i za 20 centi skuplje, odnosno prodaju se za 8.20 eura (61.78 kn).

U Sloveniji i Srbiji je jeftiniji

Cijena Quattro Lino Lada sladoleda od 1650 ml u slovenskom Sparu je 6.99 €, za jedan euro niža nego kod nas. U Srbiji, u trgovini Tempo, cijena istog tog sladoleda je 569.99 RSD, što je 4.86 eura. 

I kod nas je bio jeftiniji kada je tek stigao; Ledo Quattro Domaćica prodavao se po cijeni od 6.50 € (48.99 kn) u travnju prošle godine, za kutiju od 1650 ml. Lino Lada Quattro, kada je tek stigao, 2020. godine, prodavao se za 5.70 € (42.99 kn) za pakiranje.

Poslali smo upit Ledu vezan uz cijenu Quattro sladoleda i od kada iznosi 8 eura na hrvatskom tržištu, njihov odgovor ćemo objaviti kada ga i ako ga dobijemo. 

Pročitajte više