Hrvatska IKEA najavila ogromne popuste

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IKEA je u listopadu 2022. godine snizila cijene više od stotinu najprodavanijih proizvoda, o čemu smo već pisali. Sada najavljuje da će tijekom 2024. godine uložiti 47 milijuna eura u snižavanje cijena. 

Ulaganje će obuhvatiti sve dijelove asortimana, što će rezultirati s više od 46% svih proizvoda s dugoročno sniženim cijenama, kaže ova robna kuća.

IKEA će se fokusirati na sniženje cijena najtraženijih proizvoda na svakom operativnom tržištu regije - Rumunjska, Hrvatska, Srbija i Slovenija. Kao što smo već naveli, IKEA je do sada snizila cijene proizvodima iz linija Besta, Kallax, Malm, Pax i sl., a tijekom sljedećih mjeseci očekuju se sniženja u cijelom asortimanu s naglaskom na rješenja za odlaganje.

Smanjit će cijene 4440 proizvoda

Tijekom poslovne godine 2024., IKEA Hrvatska smanjit će cijene 4440 proizvoda za prosječno 12%. No, neki od već najpristupačnijih proizvoda doživjet će dugoročna sniženja cijena do 30%, a najomiljenije obitelji proizvoda, kao što su Besta i Pax, imat će 15% nižu cijenu.

Prošle godine, IKEA Jugoistočna Europa više je puta povećala plaće djelatnicima, što je u poslovnoj godini 2023. povećalo prihode hrvatskih djelatnika za prosječno 21.15%, prema tvrtki. Ovaj trend nastavio se i u novoj financijskoj godini pa su ovog siječnja plaće djelatnika ponovno povećane, ovoga puta za prosječno 16%. Pritom su najviše povećane plaće zaposlenika u nižim platnim razredima.

Pročitajte više