HTC je službeno predstavio HTC U23 Pro. Bit će dostupan i u Europi

Foto: htc.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TAJVANSKI proizvođač telefona HTC jutros je najavio HTC U23 Pro. To je prvi telefon U-serije koji je objavio HTC otkako je U20 5G lansiran 2020. godine.

Telefon je opremljen 6.7-inčnim OLED zaslonom zaštićenim Gorilla Glass Victus staklom koji nosi FHD+ rezoluciju (1080 x 2400) i brzinu osvježavanja od 120 Hz. HTC je odlučio napajati uređaj Snapdragon 7 Gen 1 čipsetom srednje klase.

Dolazi u dvije boje

Opcije konfiguracije uključuju model s 8 GB RAM-a i 256 GB pohrane te varijantu s 12 GB RAM-a u kombinaciji s 256 GB pohrane. Postoji utor za microSD i dodatni kapacitet za pohranu. 

Glasina o primarnoj kameri od 108 MP na stražnjem modulu pokazala se istinitom i prati je ultraširoka kamera od 8 MP, makrokamera od 5 MP za ekstremno krupne planove i senzor dubine od 2 MP, piše Phone Arena. Prednja centrirana kamera ima 32 MP.

Telefon se može uroniti u čistu vodu do dubine od 1 metar do 30 minuta. Uređaj ima obrnuto bežično punjenje, što znači da kompatibilni uređaj može koristiti stražnju ploču kao podlogu za bežično punjenje. Senzor otiska prsta integriran je s tipkom za uključivanje uz desnu stranu telefona.

HTC U23 Pro podržava 5G i dostupan je u Coffee Black i Snow White boji. 

Osim što ima unaprijed instaliran Android 13, uređaj također dolazi s HTC-ovom aplikacijom VIVERSE, koja mu omogućuje rad s VIVE XR Elite slušalicama koje se moraju kupiti zasebno. HTC U23 Pro u boji Coffee Black počet će se isporučivati ​​5. lipnja, dok će Snow White verzija biti objavljena 18. lipnja. 

HTC U23 Pro dostupan je na europskoj internetskoj trgovini tvrtke, a cijena mu je 569 € (4287.13 kn).

Pročitajte više