Huawei predstavio 5.5G. Donosimo detalje

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TEHNOLOGIJA 5G dobro je poznata, a diljem svijeta je koristi 1.5 milijardi korisnika, odnosno 20% korisnika mobilnih uređaja. Huawei je na 5G Beyond Growth Summitu u sklopu MWC-a u Barceloni predstavio 5.5G, koji će dodatno ubrzati razvoj i korištenje mobilnih usluga.

Što nam donosi 5.5G?

Ova tehnologija donosi osjetna poboljšanja u odnosu na 5G u pogledu performansi. U downlinku, maksimalna brzina doseže 10 Gbps, što je značajan skok s početnih 1 Gbps 5G mreže. Također, 5.5G olakšava inovativne usluge poput XR-a i 3D prikaza bez naočala. Brzine uplinka rastu na 1 Gbps s prethodnih 100 Mbps.

U staničnom IoT-u, 5.5G podržava do 100 milijardi veza u svim scenarijima. Također, smanjit će latenciju na samo 1 ms te povećati pouzdanost mreže za toB usluge. Huawei je već pomogao operaterima da pokrenu komercijalnu verifikaciju 5.5G-a i testiranje u više od 20 gradova diljem svijeta.

Li Peng, korporativni viši potpredsjednik Huaweija i predsjednik ICT prodaje i usluga, zaključio je: "Zajedno s operatorima, otključat ćemo potencijal 5G i 5.5G usluge te potaknuti nevjerojatan novi rast."

Pročitajte više