I kod nas su stigle odvažne čizme Timberland lansirane povodom 50. obljetnice

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TIMBERLAND ove godine obilježava 50 godina postojanja marke te je tim povodom lansirao jedno odvažno izdanje (i lako moguće da lansira još koje obljetničko izdanje) koje dolazi u jarkim bojama. Ova kolekcija stigla je i u Timberlandove trgovine kod nas, a na njih smo jučer naišli slučajno. Boje su nas odmah privukle. 

No vratimo se na početak. Prve Timberlandove čizme lansirane su 1973. godine, a prvotno su bile zamišljene kao vodootporne kožne radne čizme. Kako piše Highxtar, industrija obuće doživjela je revoluciju kada je tvrtka Abington Shoe Company odlučila primijeniti tehnologiju brizganja kako bi stvorila potpuno vodootpornu kožnu radnu čizmu.

Prve čizme Timberland lansirane su 1973. godine

Nitko nije vjerovao ovom pristupu jer su se bojali da će koža biti uništena, a kritike su počele pljuštati na Nathana Swartza, veterana postolara i osnivača Timberlanda, i njegovog sina Sidneyja. No dogodila se apsolutna suprotnost i izrađena je jedna od najlegendarnijih silueta svih vremena.

Povodom proslave 50. godišnjice Timberland je izbacio i dokumentarac koji je režirao novozelandski redatelj Tom Gould. Priča o Timberlandu ispričana je glasovima različitih generacija i pripovijeda o počecima čizme kao vodootporne radne čizme do njezinog osvajanja njujorške hip-hop scene. 

 

Kod nas su stigle četiri odvažne boje ovih čizama

No vratimo se na odvažno obljetničko izdanje iako ovo nije prvi put da Timberland svoje popularne čizme lansira u jarkoj boji. No lako moguće da ova kolekcija nudi najviše boja do sada. Kolekcija Timberland 50th u središtu ima čizmu Premium 6-Inch u čak sedam boja.

U Timberlandovoj trgovini kod nas u kojoj smo bili nisu stigle sve, ali se mogu naći zelene, crvene, plavo-ljubičaste i ružičaste. Mimo tih boja Timberland je još lansirao čizme u svijetlo sivoj, svijetlo zelenoj i svijetlo narančastoj. 

Na pojedinim tržištima dostupne su i hudice, kape i čarape u tim bojama. Cijena čizama kod nas je 219.90 eura (1656.84 kn). Niže možete vidjeti kako izgledaju. Koja boja vam je favorit?

Pročitajte više