iPhone bi mogao dobiti značajku koja već godinama postoji na Galaxy telefonima

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U NAJNOVIJEM izdanju Bloombergovog biltena Power On Mark Gurman najavljuje mogućnost ažuriranja početnog zaslona iPhonea kao dio iOS-a 18. Premda nema mnogo detalja, naznačuje se da će iOS 18 učiniti početni zaslon "prilagodljivijim". Prema MacRumorsu, korisnici iPhonea moći će slobodno postavljati ikone aplikacija na rešetku, što će prvi put omogućiti praznine na zaslonu.

Korisnici iPhonea već su mogli prilagoditi zaključani zaslon iOS-a 16, a očekuje se da će sličan tretman doživjeti i početni zaslon dolaskom iOS-a 18.

Ostale značajke

Apple očito ozbiljno shvaća iOS 18 kao svoje najveće ažuriranje ikad. Umjetna inteligencija bit će ključni fokus, s AI značajkama integriranim u operativni sustav. 

Ranija izvješća su otkrila da Apple radi na unaprjeđenju Siri, uvođenju AI generiranih popisa za reprodukciju u Apple Musicu, implementaciji AI-ja za generiranje dokumenata u iWork paketu, pametnijim prijedlozima za odgovore u Porukama i drugim poboljšanjima.

iOS 18 će biti najavljen na WWDC-u u lipnju, zajedno s drugim Appleovim operativnim sustavima: iPadOS-om 18, watchOS-om 11, visionOS-om 2 i novom verzijom macOS-a. Prve beta verzije bit će dostupne za razvojne programere u lipnju, dok će javno izdanje biti objavljeno na jesen, vjerojatno istovremeno s lansiranjem nove linije iPhonea 16 u rujnu.

Pročitajte više