iPhone SE 4 mogao bi izgledati kao čudan miks postojećih iPhonea

Foto: Shutterstock (na fotki nije uređaj o kojem je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

IAKO još uvijek nije poznato kada bi točno trebao biti lansiran iPhone SE 4 - nagađa se početkom 2025. - niti je Apple išta službeno potvrdio o tom telefonu, to svejedno ne utječe na poplavu brojnih spekulacija, kao ni na curenje informacija sa svih strana od raznih izvora. Posljednje informacije stižu od programera Nguyena Phi Hunga koji tvrdi da je upoznat sa svim specifikacijama ovog uređaja.

Miks iPhonea 13 i iPhonea XR?

On tvrdi da će prednja strana iPhonea SE 4 izgledati kao iPhone 13, s podrškom za Face ID, a ne kao iPhone 14, kako se prethodno tvrdilo. Također, ističe da će stražnja strana iPhonea SE 4 izgledati kao ona na iPhoneu XR, s jednostrukom kamerom, a navodno se radi o 12 MP Sony IMX503 senzoru.

>> Navodni dizajn novog iPhonea SE 4 izazvao raspravu. Ljudi pišu: Nema šanse

Kamera će podržavati 1080p kinematski način, Deep Fusion, Smart HDR, AI fotografiju i portretni način, ali neće imati noćni način rada.

Navodne specifikacije iPhonea SE 4 prema ovom programeru su:

  • Veličina i težina: 148.5 x 71.2 x 7.8 mm, 166 g
  • Zaslon: 6.1-inčni OLED zaslon s frekvencijom osvježavanja od 60 Hz
  • RAM i prostor za pohranu: 6 GB RAM-a, 128 ili 512 GB prostora za pohranu
  • Izgled: aluminijska legura serije 7000, okvir pod pravim kutem, staklo sprijeda i straga (bez Ceramic Shielda)
  • Izgled prednje strane: poput iPhonea 13, s podrškom za Face ID
  • Izgled stražnje strane: poput iPhonea XR, s jednom kamerom
  • Čipset: A16 Bionic

Hung nije siguran u kapacitet baterije, ali Tech Radar navodi da neki izvori tvrde da će biti 3279 mAh, što je znatno veće od ćelije od 2018 mAh, korištene u SE-u 2022. Navodi se i brzina punjenja od 20 W ili 12 W pri bežičnom punjenju.

Neke od ovih informacija, posebno one vezane uz kameru, nove su jer do sada nije bilo informacija o tim specifikacijama. Ostatak procurjelih informacija se uglavnom podudara s nekim prethodnima. No do službenog lansiranja sve ovo treba uzeti s rezervom.

Pročitajte više