Propušteni let nova je inovativna igra. Zaigrali smo je

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ESCAPE ROOM, poznat i kao soba bijega, jest igra u stvarnom svijetu, popularna zabava koja posljednjih godina oduševljava sve veći broj ljudi. Ovakav koncept omogućava igračima da rješavaju zagonetke i suočavaju se s različitim izazovima kako bi zajedničkim snagama riješili tajnu i pobjegli iz prostora unutar određenog vremena. Upravo jedna takva igra, koju smo imali priliku isprobati, dolazi od brenda Slova pišu priču.

Kroz sedam zagonetki do tajne poruke

Osnivačica brenda Slova pišu priču je Antonija Drozdek Rujer, ljubiteljica putovanja, snova i smijeha. Ljubiteljica poklona od srca, onih oko kojih se osoba potrudila. Svoj je brend pokrenula kako bi pomogla drugima da posebne trenutke pretvore u priče i nekome lako osigurala personalizirani poklon.

Najnoviji u asortimanu personaliziranih poklona je društvena igra Propušten let, escape room u kutiji. Kroz sedam zagonetki, korak po korak, otkrivate šifru uz pomoć koje možete pristupiti trezoru i završiti svoju pustolovinu, sve iz udobnosti vlastitog doma s internetskom vezom bez koje ne možete završiti igru.

Ako je nekome darujete, prilikom narudžbe možete odrediti personaliziranu poruku koju će igrač primiti nakon što riješi zagonetku. Ako to ne učinite, nema problema. Prikazat će im se standardna poruka.

Igra je namijenjena za jednog do osmero igrača, a mi smo je zaigrali u dvoje. Igra započinje pismom u kojemu vam Ana M. otkriva kako ima poruku za vas, no kako je zapala u velike nevolje te ju se prisluškuje. Zbog toga je poruku bila primorana staviti u trezor, a na vama je da otkrijete šifru i tako pročitate poruku.

Svaki detalj pomno je osmišljen

Zgodan je detalj poklon-kartica iz kafića koja vam pomaže slijediti tragove pravilnim redoslijedom. Svako srce je drugačije boje te ih je potrebno upariti s predmetom na koji se trag odnosi. Vaš je zadatak da zajedničkim snagama, ili samostalno, mozgate i odgonetnete što vam je Ana M. željela poručiti svakim predmetom.

Ako vam baš i ne ide, u kutiji ćete pronaći i poveznicu na web stranicu na kojoj možete potražiti tragove koji će vam pomoći u odgonetavanju. Ako i dalje ne ide, ponuđena su i konačna rješenja s objašnjenjima.

Predmeti u kutiji su lijepo osmišljeni i dizajnirani, a nama su posebno bili simpatični cjenik, salveta i kartica vjernosti kafića jer vas uistinu lako dovode na mjesto radnje. To su i pravi predmeti koji će vam biti potrebni, stoga su doista pun pogodak.

Zabavna, društvena, ali jednokratna

Neke su nam zagonetke bile jednostavne, dok su nam druge zadale nešto više muke. No, dok god igrate u ugodnom društvu, ni teška zagonetka neće vam pokvariti raspoloženje. Idealna je ovo igra za druženje, zezanciju i razmišljanje izvan okvira. U većem bi društvu igra vjerojatno bila još i bolja.

Ništa nije bez mane, pa tako ni Propušten let. Prvi problem na koji smo naišli jest to što nam ID potreban za login nije radio. Prema uputama, poslali smo mail, a odgovor i riješeni problem smo dobili u nekoliko minuta. Tako da korisničku podršku svakako treba pohvaliti.

Druga se mana tiče same igre, odnosno ovakvog tipa igara. Naime, jednom kad je riješite, baš je i ne možete zaigrati opet, jer sve znate. Znate gdje i što gledati, znate rješenja, stoga bi trebao proći nešto duži period kako biste je mogli zaigrati opet, nadajući se da se ne sjećate odgovora.

Bez obzira na ovu manu, igru bih svakako preporučila svima kojima je zanimljiv koncept escape rooma, ali u udobnosti vlastitog doma.

Igra Propušteni let je trenutno dostupna po sniženoj cijeni od 19.90 eura, a naručiti je možete ovdje.

Pročitajte više