Jeste li se naviknuli na eure ili još uvijek preračunavate u kune?

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VEĆ su dva i pol mjeseca prošla od uvođenja eura kao službene valute plaćanja u Hrvatskoj. Trgovine su prebacile cijene u eure kao glavnu valutu. Neke su, online trgovine, doduše, imale poteškoće prilikom prebacivanja s kuna na eure, ali, koliko primjećujemo, to je sada riješeno, barem u onim trgovinama koje redovito posjećujemo. 

Sjele su i prve plaće u eurima, a s novom valutom lakše je i uspoređivati cijene artikala kod nas i u susjedstvu. U trgovinama će još neko vrijeme cijene biti iskazane dvojno, i u kunama i u eurima, što olakšava kupovinu onima koji se još nisu "prebacili" na novu valutu. 

 

No postoje i razne aplikacije i kalkulatori koji pomažu u preračunavanju za one koji vole znati koliko nešto košta u kunama. Moramo priznati da više ne preračunavamo eure u kune u trgovini kada plaćamo, a vi? Kako je vama prošao ovaj prelazak na euro, snalazite li se s cijenama u trgovini ili još uvijek preračunavate?

Pročitajte više